אסתמה, סרטן ופריחה: מאילו צבעי מאכל הכי כדאי להיזהר? | ד"ר מאיה רוזמן

התזונאית דיברה בתוכניתה על סכנת צבעי המאכל, סיפרה שיש כאלה טבעיים שלא גורמים נזק והסבירה מה אומרים הצבעים השונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ממתקים
ממתקים | צילום: ingimage ASAP

רוזמן הסבירה שלא כל צבעי המאכל מזיקים לבריאות. "יש גם צבעי מאכל טבעיים, שעשויים מגזר, סלק, כרוב סגול וכורכום, שלא מזיקים לבריאות והסיבה העיקרית שלא משתמשים בהם היא שהם יקרים יותר", אמרה.

אז איך יודעים אם יש במוצר צבעי מאכל טבעיים או מזיקים? "גם לצבעי המאכל הטבעיים יש מספר קטלוגי ולפעמים כתוב לנו לידם את האות E ומספר, ולפעמים כתוב רק צבע מאכל טבעי. אם יש שם מילים ומספרים שאנחנו לא מבינים – עדיף לא לקחת סיכון ולבחור מוצר אחר", הסבירה המומחית.

ומאילו צבעי מאכל צריך הכי להיזהר? "הכי גרועים צבעי המאכל הצהובים - בעיקר זה שנקרא טרטרזין, E-102, והשני סנסט ילו E-110", היא הסבירה והוסיפה: "הם עלולים לגרום לאסתמה בילדים, להתנהגות היפראקטיבית, להפעות קשב וריכוז. הצבעים האדומים נחשבים למסרטנים וגורמים לפריחה, וצבע כחול עלול לגרום לכאבי בטן. אם רשום במפורש צבע מאכל טבעי - הוא לא מזיק בכלל ואין איתו שום בעיה".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
צבעי מאכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף