רבים מאיתנו מתקלים מדי פעם באוכל שתאריך התפוגה שלו עבר. האם באמת צריך לזרוק אותו לפח? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM והסבירה שלא חייבים לזרוק הכל ויש דברים שמותר לאכול גם כמה חודשים אחרי שפג תוקפם.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>> 

האם יש סכנה בריאותית באכילת מוצרים שפג תוקפם? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "הדבר הראשון שחשוב לשים אליו, זו ההגדרה שרשומה לנו. לפעמים כתוב לנו 'לשימוש עד', ולפעמים כתוב 'עדיף להשתמש לפני'. אם כתוב 'עדיף להשתמש לפני', סביר להניח שגם אין שום בעיה לאכול את זה, גם אחרי שעבר קצת התאריך".

לפי מה קובעים את התאריך? זה לא קשור רק למתי המוצר יתקלקל, אלא גם לסיכון שבחרה המייצרת מוכנה לקחת על עצמה.

אז מה אפשר לאכול בלי בעיה? "מה שאנחנו יכולים לראות בעיניים - אם זה התקלקל או לא, כמו למשל בקופסאות שימורים או חמוצים, תירס, טונה - אפשר לאכול אחרי שפג התוקף, בתנאי שהקופסה במצב סגור הרמטי, בלי חורים", אמרה, והוסיפה: "גם פסטות, אורז ומוצרים יבשים, אין שום בעיה לאכול אפילו כמה חודשים אחרי שפג התוקף כי זה יבש". 

אך ציינה: "מה לא כדאי לאכול אחרי התאריך האחרון? דברים רטובים, כמו רטבים, משקאות, מיצים, בירה וכמובן בשר וביצים".