במה יש יותר סוכר, גלידה או פירות? התשובה של ד"ר מאיה רוזמן תפתיע אתכם

מחקר שנערך בימים אלו בישראל עוסק בכמות הסוכרים שמכילות גלידות מסוימות, לעומת פירות. תתפלאו, אך ההמלצות בעקבותיו הן לא בדיוק מה שחשבתם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גלידה, צילום אילוסטרציה
גלידה, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto

לגבי גלידת יוגורט, סיפרה ד"ר רוזמן כי "היא דלת שומן ועם פחות סוכר", והוסיפה: "כשמדובר בגלידה ללא סוכר, אין בכלל מה להתבלט, כי ברוב הגלידות האלה יש סוכרים טבעיים ואינם מזיקים לבריאות".

בהמשך המומחית השוותה את אותן גלידות לפרי, והסבירה: "בתפוח אחד גדול יש 4 כפיות סוכר ויש בפירות גם את הפרוקטוז בכמות גדולה שגורם להשמנה בטנית ולעמידות לאינסולין וגם הוא לא מומלץ, אם יש נטייה לסוכרת. יש בתפוח גם ויטמינים ומינרלים חשובים, אז מה עדיף? אפשר לגוון".

תגיות:
גלידות
/
פירות
/
סוכר
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף