יותר משווארמה בלאפה: מאיה רוזמן עם כל האמת על סושי

רול אחד של סושי מכיל בתוכו גם ירק, גם חלבון וגם פחמימה - לכאורה, ארוחה שלמה ואולטימטיבית. אבל האמת היא שמבחינת דיאטה, הוא לא הדבר הכי מועיל בעולם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סושי
סושי | צילום: אינגאימג'

ערך בריאותי:

ירקות: מלפפון, גזר ואבוקדו, הם המילוי הדל ביותר בקלוריות והעשיר ביותר בסיבים תזונתיים, אבל גם אם הם המילוי היחיד בסושי, הם בכמות קטנה שלא יכולה להחליף מנה של סלט ירקות טריים בארוחה.

ומה עם הקלוריות? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כי "הקלוריות בסושי מגיעות בעיקר מהאורז שהוא לא דל בקלוריות. פחות משפיע המילוי, וזאת מאחר שהוא בכמות קטנה מאוד ופחות משמעותי מבחינה זו. הערך הקלורי של האורז עולה כמובן אם הוא מטוגן, או כשיש ציפוי פנקו".

קצת מספרים:

בהמשך אמרה ד"ר רוזמן: "ועוד לא הזכרנו את הרטבים והמטבלים... בכפית אחת קטנה של ספייסי מיונז - 50 קלוריות. בכף רוטב טריאקי כ־30 קלוריות , ולזכור שיש חצי כפית מלח בכל כף רוטב סויה. מה הפתרון? בזמן דיאטה, אפשר לאכול במקום ארוחת ערב / צהריים רול אחד אינסיידאאוט או שני רולים מאקי רגילים, ברוטב סויה (וכמובן ללא מילוי מטוגן), יחד עם סלט ירקות. מאחר שזו ארוחה דלת חלבון, עדיף לא להתבסס על ארוחת סושי כזו בכל יום בזמן הדיאטה, אלא רק כגיוון בלבד".

תגיות:
סושי
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף