הלם: התוצאות המפתיעות של המחקר שהשווה בין צ'יפס לשקדים | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על מחקר שבדק את הקשר בין שומן לתחושת שובע ובחן אכילת מאכל מאוד לא בריא מול נשנוש שנחשב לאיכותי. התוצאות לאחר 30 יום לא השאירו מקום לספק

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
צ'יפס
צ'יפס | צילום: אינגאימג'

לדבריה, "לקחו את הדבר הכי לא בריא בערך, שיש לו אחוז שומן גבוה, והשוו לצריכת שקדים, שהם מזון על עתיר בחלבון איכותי ויטמינים מינרלים ואינדקס גליקמי אפסי, וזאת בנוסף ל-60% שומן איכותי. במחקר נתנו לאנשים נשנוש ביניים באותו שווי קלורי - 300 קלוריות, או שקדים או צ'יפס ועקבו אחר המשקל, אחוז השומן, ומדדים של סוכרת בבדיקות דם. לאחר 30 ימים, לא היה הבדל באחוז השומן ובמשקל, כמעט גם לא היה הבדל במדדי הסוכרת. מפתיע מאוד, אבל זו התוצאה ושווה לדבר עליה".

בהמשך לתוצאה המפתיע ביותר, ביקשה המומחית לנפץ עוד מיתוסים של שקדים: "רבים חושבים שבשקדים הקלויים יש יותר קלוריות, אבל זה לא נכון. כמות הקלוריות שרשומה על האריזות השונות של השקדים נעה בין 580 ל־620 קלוריות במאה גרם, ולא משנה אם השקדים קלויים או לא. בדרך כלל קולים את השקדים עם מים, עם מעט מלח - אלו לא מוסיפים לערך הקלורי של מאה גרם שקדים. יש גם שקדים שקלויים בשמן - גם הערך הקלורי שלהם דומה. בכל שקד יש בממוצע 7 קלוריות".

לדבריה, "מבחינה תזונתית, כמעט אין הבדל בכמות הוויטמינים והמינרלים בשקדים הקלויים והלא קלויים, כמעט אין הבדל בכמות חומצות השומן החשובות וגם לא בחלבונים. ההבדל היחיד הוא בכמות המלח - בשקדים הקלויים יש בערך 700 מ"ג נתרן במאה גרם, מה שאומר שבמנה של 15 שקדים מכילה רק 100 מ"ג נתרן, שזה פחות מעשירית כפית מלח ולא נחשב לכמות גדולה".

תגיות:
שקדים
/
צ'יפס
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף