רוצים לעצור את הזמן? זה מה שאתם צריכים לאכול | מאיה רוזמן

התזונאית הסבירה בתוכניתה מה חייבים לאכול כדי להפחית את סימני הגיל והקמטים בפנים: "הנטייה לקמטים היא גנטית, אבל יש כמה דברים חשובים בתזונה שהחוסר בהם יכול לגרום להופעת יותר קמטים, או בגיל מוקדם יותר"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
העלמת קמטים
העלמת קמטים | צילום: BIGSTOCK

"מים – כמובן. חוסר מים בעיקר בחורף כשפחות צמאים – גורם להתייבשות כללית וגם בעור שלנו, הפחתת כמות הנוזלים בעור גורמת לקמטים. מלח – צריכה עודפת של מלח מזיקה לעור, וזאת בנפרד מן העובדה שהרבה מלח מייבש את הגוף. ויטמין C - הכי חשוב למניעת קמטים מכל הוויטמינים. הוא חשוב לייצור הקולגן בגוף, בלי כמות מספקת של ויטמין C נפגע הקולגן וכך יש סיכון מוגבר לקמטים. במקום לקנות קולגן. יש להקפיד על מספיק חלבון ועל כמות תקינה של ויטמין C. הוא נמצא במקום הראשון בפלפלים בכל הצבעים, פירות הדר מכל הסוגים, קיווי, גויאבה".

"שימו לב: תוספת של קולגן לא יכולה לעזור – הגוף מייצר קולגן בכמות שהוא צריך. עם הגיל נוצר פחות קולגן, וגם אם נותנים לגוף משאית קולגן הוא לא יתחיל לייצר יותר. מצד שני – לא רוצים לפגוע בייצור שקיים ולכן חשוב להקפיד על צריכת ויטמין C וגם על זה:

"חלבון – הגוף מייצר את הקולגן מחלבון. תזונה עתירת סוכר וחסרת חלבון פוגעת בייצור הקולגן שלנו. חלבון איכותי נמצא בביצים, בשר ועוף, דגים, מוצרי חלב, טופו וקטניות. ויטמין A – נחוץ לחידוש תאי העור, מונע חמצון, מעכב תהליכי הזדקנות. בצורתו הצמחית נקרא בטא קרוטן – והמקור הטוב ביותר שלו הוא גזר. גם גזר מבושל או בתנור זה מעולה. ויטמין B6 – החוסר בו גורם לסבוריאה, קשקשים, התייבשות השכבה העליונה של העור. ויטמינים B נחשבים כדרושים למערכת העצבים ולמצב רוח טוב, וכמובן שגם זה משפיע על העור שלנו".

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף