תחליף לבשר? כל מה שצריך לדעת על פטריות | מאיה רוזמן

התזונאית החליטה לנפץ מיתוס בנוגע פטריות, ועל הדרך סיפקה עוד מידע חשוב עליהן ועל היתרונות הבריאותיים שלהן: רק 20 קלוריות ל-100 גרם, מה שאומר שאפשר לאכול אותן חופשי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פטריות
פטריות | צילום: אינג אימג'

עוד הסבירה כי "הפטריות מכילות רק 3-2% חלבון, לעומת 25% חלבון בבשר. החלבון בפטריות אינו חלבון איכותי שמתאים לבניית שרירי גוף האדם. אמנם יש בהן ברזל, אבל אין בהן ויטמין B12 וגם לא ויטמין D. בפטריות יש רק 20 קלוריות ל-100 גרם, מה שאומר שאפשר לאכול אותן חופשי בזמן הדיאטה, בסלט, בירקות מוקפצים, בפשטידות. רק כדאי לשים לב לכמות השמן שמוסיפים להן".

לאחר מכן הוסיפה כי "מה שכן יכול להיות מקור לחלבון טבעוני הן קטניות, בשילוב עם דגנים, אגוזים ושקדים. אפשר להכין המבורגר מכל אלו יחד עם פטריות, ואז זה המבורגר שבהחלט מהווה תחליף תזונתי".

"לסיום", אמרה, "אני רוצה להזכיר מחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית ובו מצאו שצריכת פטריות, בין שאר הירקות הנצרכים במשך היום, עזרה למנוע פירוק עצם אצל נשים לאחר גיל המעבר. כבר משהו טוב אם לא חלבון".

תגיות:
פטריות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף