מה כדאי לאכול כדי לצמצם את הסיכוי לדמנציה? | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה בתוכניתה על מחקר אמריקאי שבדק את התזונה של מעל 3,000 אנשים בארה"ב ואת הסיכון שלהם לדמנציה : צמחונים שאוכלים בריא, צמחונים שאוכלים לא בריא ואוכלי בשר ודגים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
המוח האנושי (אילוסטרציה)
המוח האנושי (אילוסטרציה) | צילום: אינג אימג'

"במחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו את התזונה של מעל 3,000 אנשים בארה"ב ואת הסיכון שלהם לדמנציה", סיפרה המומחית, והסבירה: "במחקר חילקו את האנשים לפי התזונה שלהם לשלוש קבוצות - צמחונית בריאה - שכללה דגנים מלאים, קטניות והרבה ירקות. צמחונית לא בריאה - שכללה מיצים ומשקאות מתוקים, קמחים לבנים, קינוחים, ומשום מה גם צריכת תפוחי אדמה נכללה פה ברשימה זו. וכזו שכוללת חלבון מן החי - דגים, ביצים, בשר, עוף, וגם מוצרים שמכינים כמו המבורגר".

היא חשפה כי "על פי התוצאות – התזונה הצמחונית, הבריאה, האטה את התדרדרות התפקוד המוחי באופן מובהק. שיפרה את מהירות התגובה וגם הצלחה במבחני זיכרון".

תגיות:
תזונה
/
אלצהיימר
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף