מחקר מפתיע: חדשות טובות למי שאוהב מוצרי חלב עתירי שומן | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על מחקר אמריקאי שבדק את הקשר בין צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן שונים לבין מדדי דלקת בדם, כולסטרול רע או טוב, וסיכון למחלות לב. התשובה מפתיעה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבינות
גבינות | צילום: אינג אימג'

לדברי התזונאית, למרות כל המחקרים בעשר השנים האחרונות, שמראים שהסיכון למחלות לב נובע בעיקר מפחמימות ולא משומן רווי מהחי שמגיע בביצים, בשר אדום או מוצרי חלב שמנים. ההמלצות התזונתיות היום עדיין לא השתנו והן לאכול מוצרי חלב דלי שומן.

אלא שבמחקר חדש שפורסם בשבוע שעבר בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את הקשר בין צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן שונים, בגברים ונשים במשקל גוף שונה, לבין מדדי דלקת בדם, כולסטרול רע או טוב, וסיכון למחלות לב.

התוצאות המעניינות, סיפרה ד"ר רוזמן, הראו כי אצל נשים צריכת מוצרי חלב היתה קשורה למשקל גוף נמוך יותר אבל לא ממש נמצא קשר לסיכון למחלות לב. בגברים היתה תופעה משמעותית הפוכה – בכל משקל – צריכת מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה הפחיתה את הסיכון למחלות לב.

"אז לתשומת ליבנו. כל עוד מחשבים את הקלוריות כמו שצריך בבניית תפריט, אין בעיה בריאותית עם מוצרי חלב באחוז שומן גבוה", סיכמה התזונאית.

תגיות:
חלב
/
מחלות לב
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף