לאחרונה פסק הרב הראשי דוד לאו כי בשר מתורבת הוא כשר פרווה. על רקע ההחלטה, שאל מאזין את ד"ר מאיה רוזמן על היתרונות הבריאותיים של בשר מתורבת, והיא הסבירה הציווי הדתי על הפרדה בין בשר לחלב הוא גם נכון מבחינה בריאותית, ולכן תקף גם לבשר מתורבת.

חובה בתפריט היומי: המאכלים שיעזרו לכם להימנע משפעת
תחליף לבשר? כל מה שצריך לדעת על פטריות

"צריך לשים לב שההפרדה בין בשר וחלב יש לה הגיון בריאותי, לא רק הגיוניון הילכתי מסורתי", אמרה התזונאית. "חלב ומוצריו, בעיקר גבינות צהובות וריקוטה, הם מקור מאוד חשוב לסידן בתזונה שלנו. מנגד, בשר ומוצריו - בקר או עוף, הם מקור חשוב מאוד לברזל".

"למה חשוב להפריד ביניהם? כי הם נספגים בדיוק באותו מקום במעיים ואז ברגע שאוכלים סידן וברזל ביחד מפסידים את הספיגה של חצי מהסידן וחצי מהברזל". 

ד"ר רוזמן הסבירה כי זה נכון גם לתוספי סידן וברזל, שעדיף לקחת אותם בנפרד מהאוכל עצמו.