ביצה קשה משביעה יותר מחביתה? | מאיה רוזמן מנפצת מיתוס

תיאורטית, לא אמור להיות הבד ברמת השובע של שני המאכלים, אבל רבו האנשים בכל זאת חושבים שאחד יותר משביע מהשני. התזונאית הסבירה מדוע ואיך זה קשור לקיבה. וגם: מדוע תפוח אדמה אפוי יותר משביע מפירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חביתה
חביתה | צילום: אינג אימג'

"בגלל אותה סיבה", הצהירה, והוסיפה כי "הקיבה צריכה 'ללוש' את הביצה למרקם של מחית, וזה הרבה יותר קל לה לעשות את זה כשמדובר בחביתה, בהשוואה לביצה קשה שצריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה וזמן על מנת ללוש אותה ולעכל אותה".

עוד התייחסה לתהייה מדוע תפוח אדמה אפוי יותר משביע מפירה: "האינדקס הגליקמי של תפוח אדמה מבושל, גבוה יותר בהשוואה לאפוי. זה אומר שהוא משביע לזמן קצר יותר ופחות מתאים לסוכרת".

כהוכחה לדבריה, הציגה דוגמה נוספת: "למה תפוח שלם משביע יותר משייק תפוח? כי הקיבה תעבוד קשה יותר לעכל וללוש את התפוח השלם, לוקח גם יותר זמן ללעוס את התפוח השלם, בהשוואה לשייק ששותים במהירות ואז גם לקיבה אין כמעט עבודה".

תגיות:
ביצים
/
מאיה רוזמן
/
תפוח אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף