פחמימות או חלבון? כמה דברים חשובים לדעת על קטניות | מאיה רוזמן

התזונאית התייחסה לשאלה לאיזו משפחה שייכות הקטניות, למה הן עדיפות על אורז ופסטה ולמה הן פחות טובות מבשר ודגים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קטניות
קטניות | צילום: אינג אימג'

"מה שחשוב לדעת: הקטניות – עדשים, אפונה, גרגרי חומוס, שעועית לבנה/אדומה/שחורה, פול, מאש, סויה, מכילות 60% פחמימה, ו-20% חלבון איכותי".

לבסוף, סיכמה: ״חשוב לשים לב, בניגוד למיתוס שצריך לאכול דגנים וקטניות יחד באותה ארוחה, היום כבר יודעים שזה לא חייב להיות יחד. למשל, אם אוכלים לחם בבוקר, וגרגרי חומוס בצהריים, הגוף עושה לבד את השלמת החלבון".

תגיות:
תזונה
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
/
חלבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף