בכל בוקר הייתה מתעוררת גבי מרקל, מאמנת כושר ומדריכת תזונה, עם תחושת נפיחות בלתי נסבלת. לאחר ניסיונות רבים בדיאטות, תוספי מזון וטיפולים שלא הועילו, גילתה פתרון פשוט - פרוסת ג'ינג'ר טרי על בטן ריקה.
מחקרים רפואיים תומכים בחוויתה. מחקר ב-Journal of Clinical Medicine מצא כי הג'ינג'רול מפחית דלקות ומשפר עיכול. מחקר נוסף באוניברסיטת מיאמי הראה הפחתת כאבי שרירים ומפרקים בעד 25%. הג'ינג'ר מכיל תרכובות פעילות הפועלות כנוגד דלקות טבעי, מסייע בפירוק מזון, ספיגת חומרים מזינים ווויסות רמות סוכר בדם.
המחקרים מעידים על יתרונות בריאותיים מוכחים של הג'ינג'ר, ביניהם: פעילות אנטי-דלקתית, שיפור תהליכי העיכול, הפחתת בחילות, חיזוק המערכת החיסונית, הפחתת כאבי מחזור, איזון רמות סוכר בדם, תמיכה בבריאות הלב וכלי הדם וסיוע בהפחתת משקל.