התבלין שכולנו מכירים ועלול לסכן אתכם | ד״ר מאיה רוזמן

התבלין הזה שכולכם משתמשים בו מחביא סודות מסוכנים: כיצד חומר פעיל הנמצא בו יכול לגרום להזיות ולתופעות חמורות, ומדוע חשוב להקפיד על שימוש מבוקר ומדוד בבישול? ד״ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אגוז מוסקט
אגוז מוסקט | צילום: אינגאימג'
4
גלריה

אגוז מוסקט היה תבלין נדיר ויקר מאוד באירופה של ימי הביניים והרנסנס, ולעיתים שוויו היה שווה לזהב. הוא שימש גם כסטטוס חברתי בקרב עשירי התקופה. האם הוא רק תבלין? זהו, שלא.

אגוז מוסקט
אגוז מוסקט | צילום: אינגאימג'
אגוז מוסקט
אגוז מוסקט | צילום: אינגאימג'

ולא רק זה, תועדו מקרים של נערים שניסו לצרוך כמויות גדולות של אגוז מוסקט במטרה לחוות השפעות פסיכואקטיביות, והגיעו למצבים רפואיים מסוכנים.  במחקר שפורסם ב-"Journal of Medical Toxicology" החוקרים מציינים כי החומרים הפעילים בו, כמו מיריסטיצין, עלולים לגרום לתסמינים חמורים הכוללים בחילות, הקאות, הזיות, ואפילו פרכוסים במינונים גבוהים. מחקר זה מדגיש את הצורך בצריכה מתונה של אגוז מוסקט, במיוחד למי שעלול להיות רגיש להשפעותיו.

אגוז מוסקט
אגוז מוסקט | צילום: אינגאימג'
תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף