אגוז מוסקט היה תבלין נדיר ויקר מאוד באירופה של ימי הביניים והרנסנס, ולעיתים שוויו היה שווה לזהב. הוא שימש גם כסטטוס חברתי בקרב עשירי התקופה. האם הוא רק תבלין? זהו, שלא.
ולא רק זה, תועדו מקרים של נערים שניסו לצרוך כמויות גדולות של אגוז מוסקט במטרה לחוות השפעות פסיכואקטיביות, והגיעו למצבים רפואיים מסוכנים. במחקר שפורסם ב-"Journal of Medical Toxicology" החוקרים מציינים כי החומרים הפעילים בו, כמו מיריסטיצין, עלולים לגרום לתסמינים חמורים הכוללים בחילות, הקאות, הזיות, ואפילו פרכוסים במינונים גבוהים. מחקר זה מדגיש את הצורך בצריכה מתונה של אגוז מוסקט, במיוחד למי שעלול להיות רגיש להשפעותיו.