תזונה מאוזנת ובריאה היא המפתח לשמירה על בריאות הגוף והנפש לאורך זמן. בשנים האחרונות, יותר ויותר מחקרים מדגישים את חשיבות שילובם של מזונות טבעיים בתפריט היומי, מתוך הבנה כי הרגלי אכילה נכונים יכולים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, לשפר את רמות האנרגיה ולהוביל לאיכות חיים גבוהה יותר.
מזונות אולטרה-מעובדים, עלולים להגביר את הסיכון למחלות לב, שבץ, דמנציה ומוות מוקדם. מחקרים הראו כי עלייה של 10% בצריכת קלוריות ממזונות צמחיים אולטרה-מעובדים מגבירה את הסיכון למחלות לב ב-5% ואת הסיכון למוות מסיבות קרדיווסקולריות ב-12%. לעומת זאת, צריכת מזונות צמחיים לא מעובדים מפחיתה סיכונים אלה.