מהפכת המזון: המאכלים שיכולים להאריך את חייכם ולמנוע הזדקנות

מחקרים חדשים חושפים את האמת המדעית מאחורי התזונה המודרנית: כיצד בחירות פשוטות במזון יכולות לעשות את ההבדל בין חיים ארוכים, בריאים ומלאי אנרגיה לבין חיים קצרים מוגבלים ותשושים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

תזונה מאוזנת ובריאה היא המפתח לשמירה על בריאות הגוף והנפש לאורך זמן. בשנים האחרונות, יותר ויותר מחקרים מדגישים את חשיבות שילובם של מזונות טבעיים בתפריט היומי, מתוך הבנה כי הרגלי אכילה נכונים יכולים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, לשפר את רמות האנרגיה ולהוביל לאיכות חיים גבוהה יותר.

מזונות אולטרה-מעובדים, עלולים להגביר את הסיכון למחלות לב, שבץ, דמנציה ומוות מוקדם. מחקרים הראו כי עלייה של 10% בצריכת קלוריות ממזונות צמחיים אולטרה-מעובדים מגבירה את הסיכון למחלות לב ב-5% ואת הסיכון למוות מסיבות קרדיווסקולריות ב-12%. לעומת זאת, צריכת מזונות צמחיים לא מעובדים מפחיתה סיכונים אלה.

קטניות - תורמות לבריאות הלב
קטניות - תורמות לבריאות הלב | צילום: אינגאימג'
אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינג'אימג'
תגיות:
תזונה
/
אוכל בריא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף