הברוקולי נחשב לאחד הירקות העשירים ביותר ביתרונות בריאותיים מרשימים. מלבד היותו עשיר בנוגדי חמצון המגנים על הגוף מפני מחלות רבות, הוא מכיל מגוון רחב של רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאות הגוף באופן כללי. הברוקולי מהווה בחירה אידיאלית להוספה לכל ארוחה, ולהלן היתרונות הבולטים והחשובים ביותר שלו, כפי שפורסם באתר "thenutraplanet".

הברוקולי תורם לחיזוק המערכת החיסונית בזכות עושרו בוויטמין C, שהוא מרכיב חיוני לתמיכה במערכת החיסון באמצעות עידוד ייצור תאי דם לבנים. זה הופך אותו לבחירה מצוינת למלחמה בהצטננויות, להפחתת משך המחלה ולמניעת זיהומים.

מבחינת שיפור העיכול, הברוקולי עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לשמור על בריאות מערכת העיכול. הסיבים תורמים למניעת עצירות ולחיזוק בריאות המעיים על ידי הזנת החיידקים המועילים במעי. פעולה זו מחזקת את האיזון של המיקרוביום, מפחיתה דלקות ומשפרת את ספיגת רכיבי התזונה.

הברוקולי נחשב למקור מצוין לוויטמין K ולסידן, שניהם חיוניים לבריאות העצמות. כוס אחת של ברוקולי מכילה 116% מהצורך היומי של הגוף בוויטמין K, מה שמחזק את צפיפות העצם ומפחית את הסיכון לשברים. הסידן פועל יחד עם ויטמין K לחיזוק מבנה העצמות, מה שמסייע במניעת אוסטאופורוזיס ובעיות במפרקים.

הברוקולי תומך בבריאות הלב דרך נוגדי החמצון והסיבים שבו, המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, משפרים את זרימת הדם ומפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. תכולת האשלגן הגבוהה בברוקולי (8% מהכמות היומית המומלצת לכל כוס) מסייעת בוויסות לחץ הדם, בשמירה על קצב לב סדיר ובשיפור תפקודי הלב באופן כללי.

הברוקולי מכיל סולפורפאן, תרכובת צמחית טבעית בעלת תכונות חזקות במלחמה בסרטן. מחקרים מצביעים על כך שצריכת ירקות מהמשפחה המצולבת כמו ברוקולי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן השד, הערמונית והמעי הגס. הסולפורפאן פועל לתקיפת תאים מזיקים, הפחתת עקה חמצונית ותמיכה בתהליך ניקוי הרעלים הטבעי בגוף.

מבחינת שיפור תפקודי המוח, הברוקולי עשיר בוויטמין K, החיוני לבריאות המוח ולתפקודים הקוגניטיביים. ויטמין זה מסייע בבניית ספינגוליפידים, סוג של שומנים החיוניים למבנה תאי המוח. כמו כן, הברוקולי מכיל תרכובות כמו גלוקוסינולטים העשויות להאט את ההידרדרות הקוגניטיבית עם ההזדקנות, ולהפחית דלקות במוח, מה שמגן מפני מחלות ניווניות של מערכת העצבים כגון אלצהיימר ופרקינסון.

בזכות תכולת ויטמין C הגבוהה, הברוקולי מסייע בקידום ייצור קולגן, מה ששומר על רעננות העור וצעירותו. נוגדי החמצון בברוקולי, כמו בטא-קרוטן ולוטאין, נלחמים ברדיקלים חופשיים הגורמים להזדקנות מוקדמת ולנזק לעור הנובע מחשיפה לשמש או לזיהום.

לברוקולי גם תפקיד בשליטה במשקל, בהיותו דל בקלוריות אך עשיר ברכיבים תזונתיים, סיבים ומים, מה שהופך אותו למזון אידיאלי לשליטה במשקל. הסיבים בברוקולי מסייעים בתחושת שובע לאורך זמן, מה שמפחית את הרצון לאכילת יתר או לנשנושים לא בריאים.