אין ספק כי לסרדינים יש יתרונות רבים, בדומה לכל סוגי הדגים, אך הם מיוחדים במיוחד בשל תכולתם הטבעית של חומצות שומן "אומגה 3" רב בלתי רוויות (PUFAs), במיוחד חומצה איקוסאפנטנואית (EPA) וחומצה דוקוסהקסנואית (DHA), התומכות בבריאות הלב, המוח וחילוף החומרים.
מחקר חדש חשף כי דגי סרדינים עשירים ברכיבים תזונתיים חיוניים המפחיתים דלקות, תומכים בבריאות העצמות ומשפרים את תפקוד הלב וכלי הדם. המחקר הבהיר כי בניגוד לתוספי שמן דגים, הסרדינים מספקים את הרכיבים התזונתיים בצורת מזון שלם, נגיש יותר, והגוף מתמודד איתו בצורה טובה יותר, כך לפי אתר "ניוז מדיקל".
הפופולריות של דגי הסרדינים נובעת מהיותם אפשרות טבעית עשירה ברכיבים תזונתיים המקדמים בריאות לטווח ארוך. הם מכילים סידן, ברזל, זרחן וויטמין B12, מה שהופך אותם לתומכים מרכזיים בבריאות העצמות, יצירת תאי דם אדומים ותפקודי הלב וכלי הדם.
בין היתרונות הבריאותיים העיקריים של הסרדינים, המחקר מציין כי הם עשירים בחומצות שומן "אומגה 3", מכילים חלבון איכותי גבוה, רכיבים תזונתיים התומכים בעצמות, ויטמינים, וכן מכילים כמות נמוכה יותר של כספית בהשוואה לדגים אחרים, ומהווים מקור לסלניום.
התכונה החשובה ביותר היא שהם אינם יקרים - סרדינים משומרים מהווים אפשרות תזונתית בעלות נמוכה ועשירה ברכיבים תזונתיים. יצוין כי הסרדין הוא דג שמנוני קטן, שניתן לאכול טרי או משומר, בין אם בשמן או ברוטב עגבניות. בניגוד לתוספי שמן דגים, הסרדינים מספקים את הרכיבים התזונתיים בצורת מזון שלם, נגיש יותר והגוף מתמודד איתו בצורה מצוינת.