אגס אחד ביום: הפרי הקסום שפותר את אחת הבעיות הקשות ביותר

אמנם נטייה לפנות לתוספי סיבים תזונתיים עשויה להיראות מפתה, אך מומחי תזונה ממליצים כמעט תמיד לנסות לקבל את החומרים התזונתיים החשובים ממזונות טבעיים ומלאים קודם כל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אגסים (אילוסטרציה)
אגסים (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

מחקרים רבים מצביעים על חשיבותם של הסיבים התזונתיים כאחד מרכיבי המזון החיוניים ביותר לגוף האדם, כאשר צריכה יומית מתאימה שלהם נחוצה לשמירה על בריאות המעיים ומערכות נוספות בגוף. אמנם נטייה לפנות לתוספי סיבים תזונתיים עשויה להיראות מפתה, אך מומחי תזונה ממליצים כמעט תמיד לנסות לקבל את החומרים התזונתיים החשובים ממזונות טבעיים ומלאים קודם כל.

למרות שסיבים תזונתיים, הנמצאים בפירות וירקות רבים, נחשבים לאחד מרכיבי המזון הקשים ביותר לקבלת כמות מספקת מהם, הרי שפרי האגס מהווה את המפתח לקבלת כמות הסיבים הנדרשת, על פי מה שפורסם ברשת NBC האמריקאית. ההמלצה היומית לצריכת סיבים עומדת על 28 גרם לאדם בוגר ממוצע, יעד שקשה להשגה עבור רבים.

מומחית התזונה הצמחונית ועורכת מדור התזונה בתוכנית TODAY, נטלי ריזו, מספרת על הקושי שחוותה בהשגת יעד הסיבים היומי שלה. לדבריה, לאחר שהחלה לצרוך אגס אחד מדי יום, היא הצליחה להשיג את היעד הזה ללא קושי. ריזו מציינת כי "אגס בגודל בינוני מכיל 6 גרם סיבים, המהווים כ-20 אחוז מהכמות הנדרשת לגוף מדי יום. בנוסף, הוא מהווה מקור טוב לויטמין C המחזק את המערכת החיסונית, ומכיל 85 אחוז מים, מה שמסייע בהשגת יעדי הלחות התזונתית ותורם לשמירה על תנועת מעיים סדירה".

מומחית התזונה גרייס דרושה מבהירה שסיבים תזונתיים פועלים כמעין כלי ניקוי טבעי לגוף, כאשר קיימים שני סוגים עיקריים שלהם. הסיבים המסיסים אחראים להעברת מזון דרך המעיים, ואילו הסיבים הבלתי מסיסים "מגרדים" את פנים הגוף כדי להוציא פסולת ממנו. לדבריה, שני סוגי הסיבים פועלים יחד להסרת פסולת מהגוף, מה שמפחית דלקות ומסייע בספיגה טובה יותר של חומרי מזון.

בנוסף לתפקידם בניקוי הגוף, יכולים הסיבים לסייע בוויסות רמות הכולסטרול והסוכר בדם, בשליטה במשקל הגוף ובהפחתת בעיות עצירות. היתרונות הבריאותיים הרבים הללו הופכים את הסיבים לרכיב חיוני בתזונה בריאה ומאוזנת.

ריזו ממליצה להתחיל בהגדלת צריכת האגסים באופנים שונים, כגון נטילת אגס אחד כחטיף במהלך יום העבודה, הוספת אגס קצוץ לסלט או לקערת דגנים להוספת מתיקות טבעית, או צליית האגס בתנור או במחבת אוויר כדי להבליט את הסוכר הטבעי שבפרי.

תגיות:
בריאות
/
פירות
/
סיבים תזונתיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף