אבטיח: עשיר במים ובסיבים ואכילתו מסייעת לשמור על הידרציה בגוף ותומכת בעיכול חלק. תכולת המים הגבוהה שלו גם מקלה על העיכול ומונעת עצירות.
יוגורט: ידוע כמקור טבעי לפרוביוטיקה, ולכן הוא מזין חיידקי מעיים בריאים. מומלץ לבחור סוגים לא ממותקים של חיידקים חיים לתועלת מרבית.
מלפפון: מכיל סיבים ואחוז גבוה של מים, המסייעים בסילוק רעלים ולתנועת מעיים סדירה.
אננס: עשיר בברומלין, אנזים המסייע בפירוק חלבונים. אננס מסייע בהקלה על נפיחות ותומך בפעילות של אנזימי עיכול.
נענע: בעלת תכונות טבעיות נוגדות עוויתות שירגיעו כאבי בטן ויסייעו לעיכול.
פירות יער: עשירים בסיבים ובנוגדי חמצון, מזינים את חיידקי המעיים ומשפרים את בריאות מערכת העיכול הכללית. בנוסף הם נשנוש קיץ מתוק ודל קלוריות.
מזונות מותססים: מזונות שעברו תהליך תסיסה על ידי חיידקים אנירוביים ומכילים חיידקים חיים המזינים את המיקרוביום של המעי. ניתן להוסיף כפית מהם לסלטים או כריכים לקבלת טעם חמצמץ המקדם עיכול. דוגמאות למזונות או משקאות מותססים: ירקות כבושים, יין, גבינה, חומץ.
פפאיה: מכילה פפאין, אנזים המסייע בפירוק חלבונים ומקל על העיכול. הוא גם מרגיע את הקיבה ויעיל בהפחתת נפיחות.