הקשר בין מחלת הכבד השומני וסוכרת אינו עוד זר לקהילה הרפואית, אלא הפך לאחרונה למקור דאגה בריאותית הולכת וגוברת ברחבי העולם. עם זאת, המחקר האחרון מגלה תפקיד חבוי של תות שדה העשוי לסייע בהצלת חיי חולים. מחקר עדכני מצביע על כך שהוספת תות שדה לתזונה היומית יכולה לשפר באופן משמעותי את בריאות הלב והמטבוליזם, כאשר צריכתו הסדירה עשויה להוריד כולסטרול, להפחית דלקות ולשפר את עמידות האינסולין, מה שמגן מפני סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם, כפי שפורסם בעיתון "טיימס אוף אינדיה".
המחקר גם מעיד כי תות שדה קשור לטיפול בגורם השורשי של מחלות רבות, כולל כבד שומני וסוכרת. לפי הממצאים, לצריכת תות שדה יש יתרונות לבביים-מטבוליים, ביניהם ירידה בכולסטרול הכללי ובכולסטרול בצפיפות נמוכה, הגברת הרפיית כלי הדם וחוזקם, הפחתת דלקת ולחץ חמצוני, צמצום עמידות האינסולין והורדת רמת הסוכר בדם. המחקר מדגיש כי תות שדה, בשל יכולתו להפחית עמידות האינסולין שהיא הגורם השורשי לסוכרת ומחלת כבד שומני, מסייע במניעת מחלות אלו.
ניסויים קליניים קושרים את תות שדה לשיפור מדדים שונים של מחלות לב וכלי דם, כולל רמות השומנים. המחקר מראה כי העומס הגלובלי של מחלות מעיד על כך שתזונה דלת פירות נחשבת לאחד משלושת גורמי הסיכון החשובים ביותר לחלות במחלות לב וכלי דם ובסוכרת. לטיפול ב"פער הפירות", על האדם להגביר את כמות הפירות הנצרכת, בנוסף לגיוון סוגי הפירות בתזונה.
עדויות המצטברות בתחום בריאות הלב והמטבוליזם מצביעות על כך שצריכת כוס אחת בלבד של תות שדה מדי יום עשויה להראות השפעות מועילות תוך פרק זמן קצר. ד"ר ברט ברטון פרימן, פרופסור במכון הטכנולוגי של אילינוי ויושבת ראש מושב הלב והזדקנות בריאה באגודה הבריטית לפסיכולוגיה קלינית, מעידה כי קיימות עדויות מספקות התומכות בתפקיד תות שדה בגישת "מזון כתרופה" למניעת סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם אצל מבוגרים.
היא מבהירה כי למנה יומית של תות שדה השפעה משמעותית על בריאות הלב והמטבוליזם, במיוחד אצל אנשים החשופים יותר למחלות לב, מכיוון שהוא משפר את חילוף החומרים של השומנים ומפחית דלקות מערכתיות, וזאת בשל עושרו בחומרים מזינים צמחיים המועילים לבריאות הלב. יצוין כי מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בשנה שעברה מצא כי צריכת תות שדה באופן סדיר מורידה כולסטרול ומסייעת בהפחתת דלקת, שהיא גורם מרכזי למחלות לב. המחקר אישר כי הוספת כוס תות שדה לשגרה היומית יכולה להפחית באופן משמעותי את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.