חוקרים גילו: זה מה שקורה לגוף כשאוכלים שוקולד ושותים תה

מחקר חדש שפורסם במגזין האירופי לרפואה מניעתית של הלב מגלה כי השילוב של שתיית תה ואכילת שוקולד עשוי להועיל לבריאות הלב וכלי הדם ולסייע בהורדת לחץ הדם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אישה שותה קפה, אישה שותה תה
אישה שותה קפה, אישה שותה תה | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

מחקר חדש שפורסם במגזין האירופי לרפואה מניעתית של הלב מגלה כי השילוב של שתיית תה ואכילת שוקולד עשוי להועיל לבריאות הלב וכלי הדם ולסייע בהורדת לחץ הדם. המחקר מצביע על תרכובות טבעיות הנקראות "פלבן-3-אולס" הנמצאות בשוקולד ובתה כגורם המפתח ליתרונות הבריאותיים הללו.

תה, שוקולד
תה, שוקולד | צילום: אינגאימג'

פרופ' כריסטיאן הייס, מומחה לרפואת לב וכלי דם באוניברסיטת סארי הבריטית, שהיה אחד ממחברי המחקר, הסביר כי "אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, מידת הירידה בלחץ (בגלל תרכובות הפלבן) הייתה דומה למה שמצופה מתרופות להורדת לחץ דם". לעומת זאת, הוא הוסיף כי "אצל אנשים הסובלים מלחץ דם נמוך, הייתה רק ירידה קלה ביותר בלחץ הדם".

קווין פארק, תזונאי מוסמך באוניברסיטת דרום קליפורניה, אמר כי "שילוב מזונות עשירים בפלבן-3-אולס בתזונה מאוזנת עשוי להביא לתועלות משמעותיות ולשיפור לחץ הדם". עם זאת, פארק הדגיש כי "לשיפור לחץ הדם, נדרשת צריכה של שוקולד או תה לתקופה ארוכה יחסית, כארבעה עד שמונה שבועות, בהתאם למחקר".

תגיות:
שוקולד
/
בריאות
/
תה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף