במחקר, שפורסם בכתב העת הבינלאומי לתזונה התנהגותית ופעילות גופנית בהובלת מכון ברצלונה לבריאות גלובלית (ISGlobal), בתמיכת קרן La Caixa, ענו המשתתפים על שאלות מפורטות לגבי התזונה, אורח החיים, זמני הארוחות ומידות הגוף שלהם. חמש שנים לאחר מכן, יותר מ-3,000 משתתפי המחקר חזרו כדי לספק מידע ונתונים על משקל גופם והיקפם.
אכילה מוקדם יותר ביום עשויה כנראה להתאים יותר לשעון הביולוגי, מה שמאפשר שריפת קלוריות טובה יותר וויסות תיאבון, מה שיכול לעזור לשמור על משקל בריא. "אבל מוקדם מדי להסיק מסקנות חד משמעיות, ולכן יהיה צורך להמתין לראיות קפדניות יותר לפני הגשת המלצות".
כאשר החוקרים בחנו את הנתונים לפי מגדר, הם מצאו הבדלים בולטים. בממוצע, לנשים היה BMI נמוך יותר מגברים, והן נטו יותר לעקוב אחר הדיאטה הים תיכונית. עם זאת נשים דיווחו גם על הידרדרות בבריאות הנפשית הכללית.
צוות החוקרים השתמש בטכניקה סטטיסטית הנקראת "ניתוח אשכולות" כדי לקבץ אנשים בעלי מאפיינים דומים. נבדקה קבוצה קטנה של גברים שהארוחה הראשונה שלהם ביום הייתה לאחר השעה 14:00, וזאת לאחר שצמו בממוצע במשך 17 שעות.
בהשוואה לשאר הגברים, קבוצה זו נטתה לנהל אורח חיים פחות בריא (סיכוי גבוה יותר לעשן, חוסר פעילות גופנית ופחות הקפדה על תזונה ים תיכונית), רמות השכלה נמוכות יותר ונטייה לאבטלה. דפוסים אלה לא נצפו באף קבוצת נשים.
המחקר הוא המשך לסדרת המחקרים של ISGlobal בנושא תזונה זמנית. במחקרים אלה אכילה מוקדמת של ארוחת ערב וארוחת בוקר הייתה קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם וסוכרת מסוג 2, בהתאמה.