מה שלא סיפרו לכם: כך מזון העל עלול לגרום לנזק במקום תועלת

למרות יתרונותיהם הרבים, צריכת זרעי צ'יה בשילוב עם מזונות מסוימים עלולה להפחית את יעילות ספיגת החומרים המזינים ולגרום לבעיות עיכול כמו נפיחות וכאבי בטן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זרעי צ'יה
זרעי צ'יה | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

זרעי צ'יה זוכים להכרה כ"מזון על" בזכות עושרם בסיבים תזונתיים, חומצות שומן אומגה-3, חלבון ונוגדי חמצון. החומרים הללו תורמים לשיפור בריאות הלב, מערכת העיכול ורמות האנרגיה בגוף. למרות יתרונותיהם הרבים, צריכת זרעי הצ'יה בשילוב עם מזונות מסוימים עלולה להפחית את יעילות ספיגת החומרים המזינים ולגרום לבעיות עיכול כמו נפיחות וכאבי בטן.

מחקר שפורסם בעיתון "טיימס אוף אינדיה" מזהיר משישה שילובים בעייתיים. הראשון הוא צריכה עם מזונות העשירים בחומצה פיטית, כמו שעועית, עדשים, אגוזים ודגנים מלאים. חומצה זו מפריעה לספיגת מינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל ואבץ. מכיוון שגם זרעי הצ'יה מכילים חומצה פיטית, השילוב מחמיר את הפגיעה בספיגה המינרלית.

מיצי פירות
מיצי פירות | צילום: אינג'אימג'

מוצרי חלב עתירי שומן, כמו שמנת כבדה וגבינות שמנות, מאטים את תהליכי העיכול. השילוב עם זרעי הצ'יה יוצר תחושת כבדות ונפיחות, ופוגע ביכולת הגוף לספוג את החומרים המזינים מהזרעים. עדיף לבחור במוצרי חלב דלי שומן או בחלב צמחי.

פירות הדר כמו תפוזים ואשכולית מכילים רמות גבוהות של חומצה. כאשר הם משולבים עם הסיבים הרבים בזרעי הצ'יה, הם עלולים לגרום לנפיחות או לרפלוקס חומצי. במקום זאת, כדאי לשלב את זרעי הצ'יה עם פירות עדינים יותר כמו בננה, תפוח או מנגו.

לבסוף, מזון חריף מגרה את דפנות הקיבה. מכיוון שזרעי הצ'יה מתרחבים בקיבה כשהם בולעים נוזלים, השילוב עם מזון חריף עלול להחמיר צרבת ורפלוקס. התרחבות הזרעים יחד עם הגירוי הנגרם מהתבלינים החריפים יוצרים אי נוחות עיכולית משמעותית.

תגיות:
בריאות
/
זרעי צ'יה
/
נפיחות
/
כאבי בטן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף