יום חגיגת החיים שמצוין כל שנה ב-22 בינואר, נוסד במקור לחגוג את דור ההמשך, אבל כיום הוא כבר מסמן את כל מה שטוב בחיים עצמם. קל לשכוח לפעמים את הזכות והמזל ליהנות מהחיים ולהתמקד בתסכולי היומיום, אבל בגיל השלישי מתפנה זמן להסתכלות והוקרת תודה. ענת מייק, מנהלת התרבות של דיור מוגן אחוזת צהלה, מציעה כמה דרכים לחגוג את החיים בגיל השלישי.
חלקו את הידע והמיומנות שצברתם עם העולם. התרומה מהניסיון לעולם מוסיפה תחושה של ערכיות כי העולם צריך אותי. לא רק אני צריך אותו. התחושה שנתת משהו מעצמכם תוביל להרגשת סיפוק אדירה. סיפוק מהנתינה, וסיפוק מכך שיש לך ידע בעל עוצמה, אשר מקנה תחושת ערך.
כתבו ספר ביוגרפי על החיים. החיים של כל אחד מאיתנו הם סיפור בפני עצמו. ספר ידרוש ממכם לתכנן את סיפור חייכם לפי פרקים, כותרות, אירועים משמעותיים. ספר זה יהיה בעל ערך כלפיי עצמכם כזיכרון חיים, אך גם בעל ערך גבוה כלפי יקיריכם שירצו להכיר אותכם לעומק.