120 אלף שקל זה הרבה או מעט למכונית סופר־מיני? עד לא מזמן אפשר היה לקנות במחיר הזה משפחתית קטנה, או אפילו קומפקטית זולה כמו סקודה סקאלה. ב־2025 תג מחיר כזה מספיק כדי להפוך את גרסת הבנזין לסופר־מיני הזולה ביותר בישראל, בימים שהבאה בתור, סיאט איביזה, עולה 123 אלף שקל, וסקודה פאביה ואופל קורסה 125 אלף שקל.
MG3 בנזין מצטרפת לגרסה ההיברידית של הסופר־מיני הסינית שנושאת סמל בריטי במקור, שהושקה אצלנו בשנה שעברה. היא מצוידת באותו מנוע 1,500 סמ"ק, ללא המנוע החשמלי החזק של ההיברידית, ובמחיר נמוך ב־8,000 שקל. ההיברידית זכתה אצלנו להרבה מחמאות ואף לניצחון במבחן השוואתי מול טויוטה יאריס וסוזוקי סוויפט. והבנזין?
עיצוב: הממדים זהים: 4.11 מטר אורך, 1.79 מטר רוחב, 1.50 מטר גובה, ובסיס גלגלים של 256 ס"מ. כך גם העיצוב, שמנסה להעביר מסר ספורטיבי, אבל יוצר צללית קצת מגושמת. בסך הכל קטנה מודרנית, בלי מוזרויות סיניות.
סביבת הנהג: MG, ו־SAIC שמנהלת אותה, עושה מאמץ להיראות אירופית, ולשמור על קו סולידי גם בתא הנוסעים. יש כאן מסך מולטימדיה 12.5 אינץ' ולוח מחוונים רחב בגובה 7 אינץ',
המושב האחורי עמוק יחסית ונוח, מוקף באותם ריפודים רכים בדלתות כמו מלפנים, והנוסעים נהנים מפתחי מיזוג אוויר שנדירים במכוניות בגודל הזה. חבל שמפתח הדלתות קצת צר ומקשה את הכניסה והיציאה.
תא מטען: עם נפח צנוע של 293 ליטר הוא אינו מהגדולים בקבוצה. השכבת משענת הגב של המושב קצת מסורבלת, והוא אינו מחולק לשניים, כך שאפשר רק לקפל אותו במלואו. או סופר־מיני עם תא מטען מצומצם, או סטיישן דו־מושבית.
אבזור: גרסת הבנזין מגיעה רק ברמת אבזור קומפורט, הנמוכה מבין השתיים שעימן מוצעת ההיברידית, היא עדיין נדיבה. יש חישוקי 16 אינץ' קלים, מסך מולטימדיה ותפעול 10.25 אינץ' עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, לוח מחוונים דיגיטלי, התנעה ללא מפתח, מצלמת חניה אחורית, חיישני חניה אחוריים, בקרת אקלים, מראות צד מתקפלות חשמלית עם הפשרת אדים, ואפשרות לשימוש באפליקציית iSmart, שניתן באמצעותה לקבל מידע על מיקום הרכב, לפתוח או לנעול אותו מרחוק, לבדוק את מצב הדלק ולחץ האוויר בצמיגים, ועוד.
בטיחות: בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת לשמירת הנתיב בזמן שימוש בבקרת השיוט האדפטיבית, מערכת שמירת נתיב עם תיקוני היגוי, תיקון מיקום בנתיב בחירום, זיהוי תמרורי מהירות ושינוי המהירות בהתאם בבקרת השיוט ואורות גבוהים אוטומטיים.
ה־MG3 טרם נבחנה במבחן הריסוק האירופי, אבל קיבלה ציון נמוך של 3 מ־5 כוכבים במבחן האוסטרלי המקביל. MG טענו בתגובה שהדגם האירופי שונה ויקבל ציון גבוה יותר כשייבחן שם.
מנוע וביצועים: אנחנו לא זוכרים מתי בחנו בפעם אחרונה מכונית בנזין ללא טורבו. יש כאן יחידה די בסיסית, 1,500 סמ"ק מ־115 כ"ס, שמשודכת לתיבה אוטומטית רציפה.
בעוד ההיברידית מתוגברת במנוע חשמלי חזק ובהספק משולב של 194 כ"ס עפה קדימה כל עוד הסוללה שלה טעונה, הבנזין זריזה פחות. היא אומנם קלה ב־100 ק"ג מההיברידית, אבל יחס ההספק־משקל שלה טוב פחות והמנוע דל יותר. זו לא מכונית איטית, אבל מול היברידיות ודגמי טורבו בנזין הנפוצים בקטגוריה, היא פחות זריזה. וגם רועשת יותר, בגלל המנוע והתיבה הרציפה.
את המחיר משלמים גם בתחנת הדלק. אנחנו השגנו במבחן הדרכים כ־13 ק"מ לליטר בממוצע, ובנהיגה רגועה אפשר יהיה להשיג 14 קמ"ל - בזמן שההיברידית תשיג 18 קמ"ל.
נוחות והתנהגות: גם בסעיף הזה משתדלת ה־MG לשמור על נימוסים אירופיים. היא לא ברמה של פיג'ו 208, אבל היא טובה מאוד יחסית לסיניות, עם שליטה טובה בנטיית הגוף בסיבובים, נוחות נסיעה סבירה למרות כיול מתלים קשיח ואפילו הגה לא רע.
השורה התחתונה: חישוב פשוט מראה שגם מי שנוסע 15 אלף ק"מ בשנה יחסוך עם ההיברידית כ־1,800 שקל בשנה, לפני חיסכון בעלויות האחזקה הודות לאורך חיים רב יותר של הבלמים. בשלוש שנים תחזירו לעצמכם את הפער במחיר, וסביר שההיברידית גם תשמור טוב יותר על ערכה. מי שנוסע יותר מ־15 אלף ק"מ שנתיים יחסוך יותר גם בגרסה היקרה יותר.
כך שגרסת הבנזין כדאית למי שנוסע מעט או מחפש את ההצעה הזולה בקטגוריה שאיבדה לאחרונה את מאזדה 2 הזולה יחסית. הוא יקבל מכונית זולה יחסית שלא מורגשת ככזו. מאובזרת ונעימה לנסיעה, גם אם רועשת ולא מהירה במיוחד. ההיגיון אומר שגרסת הבנזין הייתה צריכה להיות זולה עוד יותר. כמו שהיא היום, היא נראית יותר כאמצעי למכירת ההיברידית.