אוכמניות: נקראות "פרי-על" בשל תכונותיהן נוגדות החמצון. אוכמניות עשירות באנתוציאנינים, פיגמנטים צמחיים טבעיים שהדגימו השפעה מגנה על הכבד במספר מחקרים. מחקר מצא כי אכילת אוכמניות מדי יום סייעה להפחית שחמת ועקה חמצונית אצל בעלי חיים. האוכמניות עוזרות להפחית דלקת בכליות ויכולות להאט את ההידרדרות הקשורה לגיל בתפקודן.
ענבים ירוקים: עשירים בנוגדי חמצון כמו רזברטרול וויטמין C, מקדמים התחדשות כבד ומגנים על הכליות מפני נזקי חמצון.
ענבים אדומים: ידועים כבריאים ללב. קליפת הענבים האדומים מכילה רזברטרול, נוגד חמצון רב עוצמה שהוכח כמפחית דלקת כבד ומקדם התחדשות של תאי כבד פגומים. מחקרים אישרו את תפקידו של הרסברטרול במסלולי פינוי רעלים. ענבים אדומים מכילים גם אשלגן, המסייע לכליות להיפטר מעודף נתרן ומפחית את הסיכון לאבנים בכליות.
אבוקדו: מקור לשומנים בריאים ועשיר בגלוטתיון - תרכובת המסייעת לכבד לנטרל רעלים. מחקר הצביע על כך שאכילת אבוקדו מגבירה את ייצור אנזימי ניקוי הרעלים בכבד. תכולת האשלגן שבו תומכת גם בכליות על ידי סיוע בשמירה על איזון אלקטרוליטים וקידום רמות לחץ דם בריאות, החיוניות לבריאות הכליות.
לימון: מי לימון מטהרים את הגוף מרעלים. חומצת הלימון בלימון מסייעת לכבד לייצר מרה, נוזל חיוני המסייע לעיכול ולפירוק רעלים. לימון גם מסייע במניעת אבנים בכליות על ידי הגדלת אחוז הציטראט בשתן. שתיית מים עם לימון מוקדם בבוקר יכולה לשפר בהדרגה את תפקוד הכבד והכליות.
תפוח: מכילים פקטין, סוג של סיבים מסיסים הנקשרים לרעלים ומתכות כבדות במערכת העיכול, ומקלים על העומס על הכבד. באשר לכליות, תפוחים מסייעים בשמירה על איזון חומצה-בסיס בגוף, והם דלים באשלגן, מה שהופך אותם למתאימים לבעלי תפקוד כליות לקוי. השילוב של סיבים ונוגדי חמצון מסייע בשמירה על יעילות מערכת הניקוי כולה.
אבטיח: עשיר בחומצת אמינו הנקראת ציטרולין, המסייעת לכבד לסנן אמוניה. בנוסף האבטיח מאזן סוכרי בישול טבעיים עם לחות ואלקטרוליטים, מה שהופך אותו לפרי קיץ אידיאלי להפחתת העומס על איברי הגוף המווסתים את סילוק הרעלים.