עם פתיחת עונת הנסיעות, מזהיר ד"ר דונלד גרנט, רופא כללי ויועץ קליני בכיר מפני תופעה שכיחה למדי בטיסות ארוכות - "נפיחות טיסה" (באנגלית: Jet Belly או Aeroplane Bloat)

לדבריו של ד"ר גרנט, מדובר בתופעה הנגרמת עקב ירידה בלחץ האוויר בגובה רב, כ-30 אלף רגל, שגורמת להתפשטות של גזים בקיבה ובמעיים. "מה שקורה למעי שלנו דומה למה שקורה לשקית חטיפים אטומה שמתרחבת באוויר. ככל שהלחץ יורד – כך הגזים בגוף מתרחבים, ותחושת הנפיחות גוברת".

בנוסף ללחץ האוויר, ישיבה ממושכת ללא תנועה במהלך הטיסה עלולה להאט את תהליך העיכול ולהחמיר את הצטברות הגזים. עוד מוסיף ד"ר גרנט כי אכילה של מזונות עתירי מלח, או כאלה שקשים לעיכול, מגבירה את התסמינים, במיוחד עבור מי שסובל מרגישות במערכת העיכול.

המומחה ממליץ להימנע ממזונות כגון מוצרי חלב, כרוב, שעועית, מאכלים שומניים ומלוחים לפני טיסה. לדבריו, מדובר במזונות הידועים כמעודדי גזים, שעלולים להחמיר את תחושת הנפיחות במהלך הטיסה. מנגד, הוא ממליץ לבחור במזונות קלים לעיכול כמו אורז, עוף או דגים רזים, ולהעדיף מנות קטנות וקלות ככל האפשר לפני העלייה למטוס.

כרוב (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
כרוב (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

ד"ר גרנט מציין כי שמירה על שתייה מרובה של מים, בין 2 ל־2.5 ליטרים ביום, יכולה להפחית משמעותית את תחושת הנפיחות. לעומת זאת, שתייה של משקאות מוגזים עלולה לגרום לכניסה נוספת של גזים לקיבה ולהחריף את התופעה. המלצה נוספת היא להשתדל לקום ולהתנועע מדי שעה בטיסה ארוכה, אפילו אם מדובר רק בהליכה קלה לשירותים. תנועה קלה עוזרת לתפקוד טוב יותר של מערכת העיכול ומפחיתה את הסיכוי לנפיחות.