קליפת בננה מבושלת עם קינמון: הריח המדהים שכדאי לנסות

בתוך 15 דקות, בעזרת בננה, מים חמים וקינמון, תוכלו להשיג ריח מעולה בבית ומים שירעננו גם את הצמחים. ההרגל יכול להפוך ליעיל יותר בשילוב עם הרגלים בסיסיים כמו ניגוב כתמי שמן, שטיפת פח האשפה ועוד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בננה, בננות
בננה, בננות | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

שימוש נוסף לנוזל המתקבל מתהליך הרתיחה - הוא יכול לשמש גם להשקיית צמחים. בכ-10-15 דקות, עם מרכיבים בסיסיים הזמינים בכל בית, ובאופן קל ליישום, תוכלו להשתמש בשיטה הזו, והיא יעילה במיוחד כאשר פתיחת חלונות אינה אפשרית. כאשר מיישמים אותה בזהירות, זוהי דרך פשוטה להיפטר מריחות מתמשכים ולהפוך שאריות יומיומיות לשימושיות יותר.

קינמון, אילוסטרציה
קינמון, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'

קליפת בננה עם קינמון

בישול מים על אש נמוכה ובתוכה קליפת בננה וקינמון, משחררת תרכובות ארומטיות לאוויר. קליפת הבננה מקנה ניחוח קל ומתוק, בעוד שהקינמון מוסיף ארומה חמה המעוררת תחושת ניקיון אצל רבים.

קיטור עוזר לפזר את הארומה לחדרים סמוכים, ויוצר תחושה רעננה באוויר לאחר בישול אינטנסיבי. אמנם הם לא מסירים לחלוטין את מקור הריח, אך הם מפחיתים את עוצמתו, במיוחד בחודשים הקרים שבהם לא רוצים לאוורר את החלל במלואו.

למים שבתוכם קליפת בננה וקינמון יש גם יתרון לצמחים. קליפות בננה מכילות באופן טבעי מינרלים, כולל אשלגן, וכמויות קטנות של מינרלים אלו מגיעים למי הבישול המקוררים. מומחים ממליצים להשתמש בקינמון בגינון בשל תכונותיו האנטי-פטרייתיות, שיכולות לסייע בהפחתת הסבירות לצמיחת עובש על משטחי אדמה לחים כאשר משתמשים בהן במתינות.

עם זאת תערובות אלו אינן תחליף לדשן מאוזן, אך ניתן להשתמש בהן כתוסף מדי פעם. כלל האצבע הוא מתינות; שימוש מופרז בכל תוסף תוצרת בית עלול להוביל לאדמה רטובה מדי או שאריות לא רצויות.

קינמון
קינמון | צילום: אינג'אימג'

4 דרכים לשימוש

ראשית, הוא משמש כמטהר אוויר טבעי, וגורם לריח בחלל ללא צורך בתרסיסים. שנית, ניחוח אדי הקינמון יכול לעזור להסוות ריחות בישול עקשניים, כמו של מאכלים מטוגנים, פירות ים ובצל, עד שהמטבח יחזור לקדמותו.

שלישית, כפי שהוזכר, לאחר סינון וקירור, ניתן להשתמש בנוזל מדי פעם כדשן קל לצמחי בית. רביעית, הארומה החמה של התבלינים יכולה לסייע במניעת הצטברות של חרקים קטנים, כמו זבובי פירות, ליד הכיור או קערת הפירות.

איך להכין חליטת בננה וקינמון

המרכיבים והשלבים

• שטפו היטב שתיים או שלוש קליפות בננה.

• הוסיפו את הקליפה לסיר עם 4 כוסות מים.

• לאחר מכן הוסיפו כפית קינמון טחון או מקל קינמון אחד או שניים.

• הביאו את התערובת לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על אש קטנה במשך 10-15 דקות.

• האדים ממשיכים לעלות, וניתן להרים מעט את מכסה הסיר במידת הצורך.

• לסנן את המים, ולתת להם להתקרר לחלוטין לפני השקיית הצמחים.

השעות האידיאליות לשימוש

שיטה זו מתאימה לזמנים רבים, במיוחד מיד לאחר סיום הבישול, במזג אוויר לח, ובעונות בהן מופיעים חרקי מטבח קטנים. היא גם שימושית כשמישהו רוצה לרענן בעדינות את צמחי הבית שלו מדי פעם ללא מאמץ רב. המגבלה העיקרית היא ציפיות; חשוב לזכור שזהו הרגל תומך, לא תחליף לניקוי עמוק.

הרגל זה יכול להפוך ליעיל יותר בשילוב עם הרגלים בסיסיים כמו ניגוב כתמי שמן, שטיפת פח האשפה ואחסון נכון של תוצרת חקלאית.

תגיות:
מים
/
גינון
/
קינמון
/
בננה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף