מאז קפה הפך להיות עניין תרבותי ואופנתי בצרפת ובעיקר בפריז, שם תרבות בתי הקפה פורחת וכל פריזאי מנכס לעצמו את "בית קפה הבית" אליו הוא יורד מהדירה בבוקר ואחר הצהרים כדי לשתות את המשקה בדיוק כפי שהוא אוהב. המלצרים במקום זוכרים ויודעים היטב מה להגיש. להיראות בבית קפה מסוים, נחשב כמובן יותר מלשבת בבית קפה אחר, ובפריז, כמו כל דבר, גם קפה הפך להיות קשור לאופנה.
המתבגר התלהב מקפסולות שמנמנות בטעם קוקוס שמיועדות לקפה קר (והפציעו בקיץ שעבר כקפסולות המכונה המסורתית) והוא השתלט על מכונת הבריסטה החדשה ומכין לעצמו ולנו קפה מסוגים שונים, בהקצפות מסורתיות ובטמפרטורות מגוונות, בעודו לבוש בגופיה עם מגבת מטבח על כתף אחת וגישה של בעל בית קפה איטלקי.
אני התלהבתי מהקפסולות המסורתיות החדשות של קפה בסגנון פילטר, שכולל טקס הסרת העטיפה החיצונית של הקפסולה והכנה של קפה במכונה שהניחוח שלו ממלא את הבית מוקדם בבוקר.
הקפה השני שלי בבוקר הוא של הקפסולות השמנמנות של ה-COLD BREW שהוא קפה בחליטה קרה. מכונות הורטו יודעות לקרוא את הברקודים שחובקים את הקפסולות השמנמנות ולהוציא מהמכונה קפה לפי ההוראות.
ה-COLD BREW הוא שיטה להכנת קפה קר עם מרקם וטעם אחר מזה של קפה קר רגיל או אייס קפה. אופן ההכנה הוא השריית פולי הקפה עד 24 שעות במים קרים תוך שמירה על טעמו של הקפה. החומציות שלו נמוכה והוא יוצא קר בסיום ההכנה. אני מוסיפה לו פלח לימון ופרוסת מלפפון לעיניהם המשתאות של ילדיי, שכבר יודעים שאמא שלהם מחוברת באינפוזיה למכונות הקפה שלה.