אבל הבוקר, כשהתחילו לצוץ התמונות מאחורי הקלעים, נחשף פרט אחד קטן - או גדול, תלוי איך מסתכלים – שהפך לפדיחה האופנתית של הערב: אלאיה החליפה את נעלי העקב החדות בקרוקס בצבע צהוב זוהר. כן, קרוקס. כאלה שלא משתלבים עם שום שמלת ערב, בטח לא עם יצירת תחרה דרמטית.
עכשיו, אפשר להתווכח אם מדובר בבחירה מודעת מתוך רצון לשבור את כללי המשחק ולשלב בין קוטור לנוחות, או שפשוט היה לה כואב מדי להישאר על עקבים אחרי שעות של צילומים ומחיאות כפיים. מה שבטוח הוא שברגע אחד, הקרוקס האלה גנבו את ההצגה מהשמלה.
ואולי דווקא זה הסיפור כולו: גם כשהיא משקיעה בלוק מתוכנן עד הפרט האחרון, אלאיה הוף נשארת אנושית – עם רצון לנוחות, עם רגעי חולשה קטנים, ועם טוויסט לא צפוי שהופך לדיון ברשתות.
אז נכון, זה לא הסטיילינג שחלמנו עליו, והיינו מעדיפים לראות אפילו סניקרס לבנים או כפכפי סטייל – אבל לפחות קיבלנו עוד הוכחה שגם מאחורי שמלת קוטור נוצצת, מסתתרות קרוקס צהובים שמזכירים לכולנו שהפאשן הוא משחק.