אחרי תקופה שבה הסמבה והסניקרס הלבנות קיבלו כמעט את כל תשומת הלב, כנראה הגיע הזמן לקצת צבע. והפעם הוא מגיע ישר לרגליים.
פתאום, בין כל הדגמים הדקים והגוונים הרגועים, הסניקרס האדומות מתחילות להופיע שוב ושוב. אדום דובדבן, בורדו או אדום בוהק, בדגמי רטרו נמוכים שמרגישים כאילו נשלפו משנות ה־70 או ה־90 וקיבלו חיים חדשים.
וזה כנראה מה שהופך את הסניקרס האדומות לכל כך נכונות עכשיו. הן לא עוד נעל ניטרלית שאמורה להיעלם בתוך הלוק. הן שם כדי שיראו אותן.
לא חייבות אדום של "תראו אותי"
אדום הוא כמובן לא צבע שמתבייש בעצמו, אבל דווקא כאן אפשר לשחק עם המינון. מדובדבן בוהק, דרך אדום קלאסי ועד גוונים עמוקים יותר של בורדו - כל אחד מהם נותן לסניקרס אופי קצת אחר.
מי שאוהבת את המראה הרטרואי יכולה ללכת על סילואט נמוך וקלאסי עם סוליה דקה, כזה שמרגיש כאילו כבר היה כאן לפני כמה עשורים. מי שמעדיפה משהו נקי יותר יכולה לבחור זוג מינימליסטי, בלי יותר מדי פרטים, ולתת לצבע לעשות את כל העבודה.
והיתרון הגדול הוא שלא צריך להתחיל להתאים אליו את שאר הלוק. להפך. ככל שהבגדים מסביב רגועים יותר, האדום מקבל בדיוק את המקום שהוא צריך.
ועם מה לובשים?
האמת היא שכמעט יותר קל לשאול עם מה לא.
ג'ינס כחול הוא כמובן החיבור המתבקש, אבל דווקא מול פריטים מחויטים הסניקרס האדומות הופכות למעניינות במיוחד. מכנסיים שחורים רחבים, חולצה לבנה וזוג אדום למטה - ופתאום הלוק הכי מוכר בארון מקבל טוויסט.
גם חליפה מחויטת יכולה לעבוד איתן מצוין. אותו הדבר לגבי שמלת מידי, חצאית או אפילו השילוב הכי בסיסי של קרדיגן וג'ינס.
אז למה זה מרגיש פתאום כל כך נכון?
אחרי לא מעט עונות שבהן עולם הסניקרס הלך על גוונים שקל מאוד לחיות איתם - לבן, שחור, בז', אפור - יש משהו מרענן בנעל שלא מנסה להיטמע ברקע.
וגם העובדה שהסילואטים עצמם נעשו דקים ונמוכים יותר משחקת כאן תפקיד. במקום סניקרס מסיביות שתופסות חלק גדול מהלוק, הצבע האדום מגיע על נעל יחסית עדינה. היא בולטת, אבל לא מכבידה.
והאמת שלנו? אנחנו מבינות את העניין
יש פריטים שנראים הכי טוב כשהם כמעט לא מורגשים, אבל הסניקרס האדומות עובדות בדיוק הפוך. הן שם, הן בולטות, והן מצליחות לתת גם לג'ינס וטי־שירט שאנחנו לובשות כבר שנים סיבה להיראות פתאום קצת אחרת.