וזה עוד לא הכל: החצילים מקבלים באהבה את כל שיטות הבישול שבהן נשתמש להכנתם. פעם הוא קלוי, לעתים מטוגן ולפרקים מבושל, מאודה או ממולא. הפעם בחרתי להכין סלט חצילים חמצמץ, שהוא מעדן של ממש, המשתלב בכל ארוחה חגיגית, אבל גם משמש מצע נפלא בכריך מדוגם.
בוחרים בחצילים בעלי גבעול יפה וירוק, שקליפתם חלקה ומתוחה והגוון שלהם סגול כהה עד שחור. כשמחזיקים את החציל, הוא צריך להיות קל משקל ביחס לגודלו ולצורתו. רוצים להימנע מטיגון? רססו או הברישו את פרוסות החציל בשמן והכניסו לאסכלה לצלייה. אפשר לאדות את החציל או לבשלו במים, אך אפשר גם לרככו במיקרוגל כמה דקות וללא קליפה.
3 חצילים בינוניים קלופים
2־3 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
מיץ מלימון בינוני
2־3 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן מאוד
1 כף אריסה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
מעט פטרוזיליה קצוצה