מעקב "מעריב" מגלה: העכברת, קדחת הנילוס ושושנת יריחו עדיין כאן

המגפות שנחתו עלינו בקיץ לא בכותרות כבר כמה שבועות, אבל טועה מי שחשב שהן חלפו. לפי נתונים עדכניים של משרד הבריאות ישנה דווקא עלייה במספר החולים במגפות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נחל זוויתן
נחל זוויתן | צילום: הדר יהב

בסוף חודש אוגוסט היו 74 חולים בקדחת מערב הנילוס, מתוכם 14 במצב קשה ושלושה נפטרו. 462 אנשים חלו בעכברת (לפטוספירוזיס), ולגבי 42 חולים מהם בוצע אימות באמצעים מעבדתיים. עתה מתברר שהמגפות לא חלפו אלא להפך: המספרים ממשיכים לעלות ובשבועות האחרונים נוספו עוד עשרות למניין המאובחנים. מהדיווחים למשרד הבריאות עולה שמספר החולים בקדחת מערב הנילוס עומד כעת על 102 מקרים, מתוכם 21 חולים שהוגדרו במצב קשה. כמו כן, מספר החולים בעכברת עומד כעת על כ־620, כאשר מתוכם 146 מאושפזים.

ואם לא די בכל אלה, נמשכת גם העלייה במקרי ההידבקות במחלת הלישמניאזיס (או בשמה העברי: שושנת יריחו). אם לפני שבועיים דווח על 74 חולים מאז תחילת השנה, כעת מדובר ב־90 מקרים. לפי הפילוח במשרד הבריאות, קרוב לשליש מהמקרים של ישראלים שאובחנו מתרכזים ביישובים ישראליים בגדה המערבית.

תגיות:
שושנת יריחו
/
עכברת
/
קדחת הנילוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף