הטעות שכולנו עושים בשולחן החג – והטריק הפשוט שמתקן אותה

מהגובה של הכלים ועד התאורה, מעצב הפנים גיא בוכהלטר מסביר איך להפוך את שולחן החג למוקד של הבית – בלי לפגוע בפרקטיקה. “הסוד הוא לא ביופי, אלא במה שמרגישים”

מיטל שרעבי צילום: פרטי
שולחן ערוך
שולחן ערוך | צילום: סטודיו בוכהלטר
3
גלריה

החגים מגיעים ואיתם השאלה הנצחית: איך להכין שולחן שיהיה גם יפה, גם פרקטי וגם יתאים לבית? מעצב הפנים גיא בוכהלטר ממשרד בוכהלטר לאדריכלות ועיצוב פנים פותר לנו את החידה ומגלה שעיצוב שולחן חג מוצלח זה הרבה יותר ממפת שולחן יפה.

"אנשים חושבים שעיצוב שולחן חג זה רק עניין של כלים יפים ופרחים", מסביר בוכהלטר. "באמת זה מדע מדויק שמשלב אדריכלות, תאורה ופסיכולוגיה חברתית".

גודל השולחן משנה הכל

הטעות הגדולה ביותר? לחשוב שכל שולחן מתאים לכל חלל. "במטבח קטן או בסלון צפוף, שולחן עגול הוא החבר הכי טוב שלכם", מעדכן בוכהלטר. "אין פינות שפוגעות, כולם יכולים לראות זה את זה, וההורים יכולים להגיע לכל ילד".

לעומת זאת, בדירות גדולות שולחן מלבני ארוך הופך להיות כמו במה. "זה כבר לא רק מקום לאכול, זה אלמנט דרמטי שמגדיר את כל החלל", הוא מסביר.

באדיבות סטודיו בוכהלטר לאדריכלות ועיצוב פנים
באדיבות סטודיו בוכהלטר לאדריכלות ועיצוב פנים | צילום: סטודיו בוכהלטר

התאורה שוברת או עושה

פה נכנס הטריק שמפריד בין חובבים למקצוענים: מיקום מול התאורה. "אני רואה בתים מהממים ששולחן החג שלהם נראה כמו תפאורה זולה, רק בגלל שהתאורה לא במקום הנכון", מתרעם בוכהלטר.

הפתרון שלו פשוט: "תזיזו את השולחן, גם אם זה אומר לשנות את כל הסלון ליום אחד. כשהאור נופל בדיוק במרכז השולחן, הוא הופך להיות כמו על במה תיאטרלית".

גובה זה הכל - ועוד איך

במקום שולחן שטוח ומשעמם, בוכהלטר דוגל ב"אדריכלות השולחן". "תחשבו על זה כמו על עיר מיניאטורית", הוא מתאר. "יש לכם 'בניינים' גבוהים - נרות וזרי פרחים, 'בניינים' בינוניים - כלי הגשה וקערות, ו'כבישים' - המקום שהאוכל זורם בו".

הטריק: לא לשים שני דברים באותו גובה אחד ליד השני. "זה יוצר קצב ויזואלי שמושך את העין ושומר על העניין".

באדיבות סטודיו בוכהלטר לאדריכלות ועיצוב פנים
באדיבות סטודיו בוכהלטר לאדריכלות ועיצוב פנים | צילום: סטודיו בוכהלטר

הבית צריך לדבר שפה אחת

אחת השגיאות הנפוצות ביותר: להכין שולחן חג שנראה כאילו הוא מתוך מגזין אחר. "השולחן צריך להיות חלק מהבית, לא אורח זר", מדגיש בוכהלטר.

איך? "קחו את הצבעים מהסלון - אפילו רק בפרטים קטנים כמו מפיות או פרחים. כך השולחן נהיה חלק מהסיפור של הבית ולא משהו שנדבק עליו".

הפרקטיקה לא פחות חשובה

בסוף, גם השולחן הכי יפה בעולם לא שווה כלום אם אי אפשר להסתובב סביבו. "אני רואה משפחות שמתייסרות כל החג כי השולחן חוסם את המעבר למטבח או לשירותים", מספר בוכהלטר מהניסיון.

הכלל שלו: לפחות 90 ס"מ מרווח מכל צד של השולחן. "זה מאפשר לאנשים לקום, לשבת ולהתנקע מבלי להפריע לכולם".

התוצאה הסופית

"שולחן חג מוצלח הוא כזה שאף אחד לא חושב עליו", מסכם בוכהלטר. "האורחים רק מרגישים טוב, הכל זורם, והם זוכרים את הערב ולא את הבעיות הטכניות".

העיקר? "זה לא חייב להיות מושלם כמו במגזין. זה חייב להיות מושלם לבית שלכם ולמשפחה שלכם".

תגיות:
עיצוב
/
חגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף