עוגיות שוקולד-צ'יפס קלות להכנה שימתיקו כל משקה חם

בעקבות תהיה מדוע אף פעם אין בביתה עוגיות פשוטות, החליטה פסקל פרץ רובין להרים את הכפפה. התוצאה: עוגיות שאהובות על קטנים ומבוגרים כאחד

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

על השיש במטבח שבביתי מונחות כמה צנצנות זכוכית שקופות, ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן על מנת להבטיח את טעמו המושלם של כל משקה חם. באחד הימים הופתעתי מאכזבתו של אחד מילדי חברתי, שביקש להבין למה בביתי תמיד העוגיות מוזרות, מורכבות, ממולאות ואחרות. למה אני לא מכינה סתם עוגיות פשוטות כמו עוגיות שוקולד-צ’יפס? הוא שאל בעיניים מתחננות והוסיף: “הן כל כך טעימות, ואפשר לטבול אותן בשוקו חם”.

החומרים (ל-50-45 עוגיות):

150 גרם חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

½ כוס סוכר חום (100 גרם) או סוכר דמררה

¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 ביצים בגודל M

2 כוסות קמח מנופה (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

½ כפית תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

200 גרם נטיפי שוקולד-צ'יפס


מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה או המחמאה, מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, את אבקת האפייה, את תמצית הווניל ואת ליקר השוקולד. מערבלים עד לאיחוד החומרים.מוסיפים את נטיפי השוקולד־צ'יפס, מבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

תגיות:
מתכונים
/
אפייה
/
עוגיות
/
עוגיות שוקולד צ'יפס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף