לאחרונה אני משתדלת לגוון בין מיני הקציצות שאני מכינה ומגישה לבני המשפחה. בעבר נהגתי בעיקר להגיש קציצות העשויות מבשר בקר או עוף, כשהן צלויות, מטוגנות ולפעמים שוחות ברטבים שונים. בחודשים האחרונים אני משלבת תוספות של ירק ודגנים. כך נוצרו במטבחי קציצות אורז, קציצות עדשים וקציצות חומוס.
ממש עכשיו הכנסתי את הקינואה לסבב הטעמים המוגשים לבני המשפחה. קינואה היא אם הדגנים. צמח חד-שנתי, קרוב משפחה של הסלקים, שגדל בהרי האנדים בדרום אמריקה. אין לה טעם מוגדר ולכן אפשר לשלבה את גרגריה עם כל דבר - מליות, תוספות, סלטים ותבשילים. מבשלים את הגרגרים ומוסיפים להם עדשים כתומות מבושלות ועשבי תיבול קצוצים דק כמו כוסברה, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר.
קינואה מאפשרת שילובים בסוג התיבול, כמו שמן זית, מלח, רוטב סויה, סילאן, פלפל, מיץ לימון, קינמון, פלפלים חריפים ותערובת תבלין. לגרגרי הקינואה אפשר לתת גם טוויסט מתקתק. משלבים פירות מיובשים, קוביות בטטה או דלעת מבושלת, אגוזים, צימוקים ועוד. הופתעתי מהטעם המיוחד של קציצות הקינואה שהזמנתי במסעדה הטבעונית “ויליג’ גרין” בתל אביב. מיד ביקשתי ממנהל המקום עמרי סיבול לחלוק איתי את המתכון. אחרי מסע שכנוע, חילצתי אותו ואני מבקשת לשתף גם אתכם. המתכון פשוט, לא נדרשת עבודה מרובה.
1 כוס עדשים ירוקות אורגניות שהושרו לילה ובושלו
1 בצל גדול פרוס
2 שיני שום קצוצים
¼ כוס שמן זית
1 כף כמון גדושה
1 כפית חוויאג'
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חופן עלי פטרוזיליה
1 צרור עלי מנגולד
¼ כוס גרגרי חומוס אורגנים מבושלים
½ כוס קמח חומוס / קמח חיטה מלאה
1 כף מלח שטוחה