קפה אחרי הבשר? למאיה רוזמן יש תשובה ברורה

התזונאית הסבירה מדוע לא כדאי לשתות קפה אחרי ארוחה בשרית, מה הבעיה עם תוספי ברזל ולמה בשר בקר עדיף עליהם. לאחר מכן הסבירה על היתרונות של אכילת ענבים שחורים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בשר
בשר | צילום: ענת חרמוני, פלאש 90

התזונאית הסבירה ש"לא כדאי לשתות קפה אחרי מאכלים שיש בהם ברזל, כי בקפה יש חומרים שקצת סופחים ברזל ומונעים את ספיגתו בגוף. זה לא קשור לחלב ולקפאין, אם רמות הברזל אצלך בדם תקינות, את לא צריכה לקחת את זה כך".

לאחר מכן סיפרה המאזינה כי בעלה לוקח כדור ברזל של 40 מ"ג. על כך השיבה רוזמן כי "הכדורים ברובם מכילים כמות מטורפת של ברזל, הרבה יותר ממה שהגוף צריך, ולצערי גם הרבה יותר ממה שהוא מסוגל לספוג. תחשבי שהמזון הכי עשיר בברזל, לדוגמה כבד בקר, מכיל 7 מיליגרם ברזל. הגוף שלנו מבחינה ביולוגית לא נולד ליטול כדורי ברזל אלא לאכול. אז יש במעיים מהטבע מקום לספוג 7 מיליגרם ברזל. בצילומים לכתבה ראיתי בחורה שלוקחת 400 מיליגרם ברזל, שאלתי אותה 'מה תעשי עם 400? הגוף יכול לספוג 7. מה קורה לשאר? עושים עצירות וכאבי בטן, ולפעמים משפיע על סוג וצבע הצואה, ואני חושבת שזה מיותר לגמרי. שיגיד תודה שזה מה שיצא לו ולא משהו של 400. הגוף לא יספוג את כל ה-40 הללו, וגם אם הוא ישתה קפה או לא אין הבדל כבר".

לאחר מכן שאלה המאזינה האם כדאי לאכול ענבים שחורים. על כך השיבה התזונאית: "בטח. זה כמו מים, מבחינת הפוליפנולים שמונעים הסתיידות עורקים זה מעולה, רק אם אין לך סוכרת, כמובן, כי האינדקס הגליקמי של הענבים מאוד גבוה, ותקחי בחשבון שכוס ענבים זה אומר שלא צריך לספור אותם, אך זה נחשב כמנת פרי של 100 קלוריות ו-2 כפיות סוכר פירות".

תגיות:
בשר
/
מאיה רוזמן
/
ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף