סובלים ממחסור בברזל? כך תשפרו את ספיגתו | מאיה רוזמן

ישראלים רבים סובלים מספיגת ברזל שאינה טובה ומספקת בדמם. ד"ר מאיה רוזמן הביאה את צירופי המזון שמשפיעים על ספיגת הברזל בגוף, לטוב ולרע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ברזל בגוף, אילוסטרציה
ברזל בגוף, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

יין אדום - הפוליפנולים ביין משפרים את ספיגת המינרלים הללו. כשמסיימים ארוחה חלבית/בשרית עם כוס יין אדום, נספג מהארוחה יותר סידן או יותר ברזל.

סיבים תזונתיים - הסיבים שיש בקליפות הירקות והפירות, וקליפות הדגנים כמו שיש בדגנים מלאים - לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל מלאה, סופחים אליהם חלק מן הברזל ומעכבים את ספיגתם. אז נכון, במקרה של אורז מלא ובשר - ייספג קצת פחות ברזל. אבל זו בשום אופן לא סיבה להפחית בכמות הסיבים שצורכים. הסיבים מפחיתים מחלות מעיים, סוכרת, מחלות לב, משביעים ועוזרים לדיאטה.

חומצה אוקסאלית - חומר זה נמצא בכמות גדולה בתרד, מנגולד, פטרוזיליה, קקאו. בארוחה עם בשר ותרד – לא ייספג ברזל. פופאי. זה מיתוס. הוא לא היה יכול להיות חזק מאכילת תרד.

ברזל וסידן - מעכבים אחד את השני: ברזל וסידן נספגים באותו מקום במעיים. אם אוכלים אותם יחד - חלק מכל אחד מהם לא ייספג. להפריד בשר וחלב - יש בזה היגיון תזונתי. וגם, אם נוטלים טבליות ברזל לא כדאי לעשות זאת אחרי ארוחה חלבית שמכילה גבינות.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף