לאחר מכן מנתה שלושה יתרונות שלא תרצו לפספס:
1. האינדקס הגליקמי של הדובדבנים הוא הכי נמוך מכל הפירות. מה זה אומר? שהסוכר בהם נספג הכי לאט, הכי פחות מקפיץ אינסולין, ולכן פרי זה הוא המתאים ביותר אם יש נטייה לסוכרת.
2. בדובדבנים יש כמות גדולה של פוליפנולים שמפחיתים הסתיידות עורקים ומפחיתים את הסיכון למחלות לב. כן, ממש אותם חומרים כמו שיש ביין אדום - בלי החסרונות של האלכוהול.
3. דובדבנים מכילים כמות יחסית גדולה של טריפטופן – זה החומר ממנו מיוצר הסרוטונין שמשפר לנו את מצב הרוח וגם עוזר לנו לישון טוב. לפי מחקרים היתרון של שינה טובה הוא מקסימלי אם אוכלים את הדובדבנים בשעות הערב.
בהמשך שיתפה: "דיברתי עם אפרים אזוב, מגדל דובדבנים אורגניים, יש יותר מ-10 זנים לדובדבן, יש אחד אדום נוטה לשחור, ועוד זן לבן, יש דובדבנים חמוצים שנועדו יותר לריבות וליין וישניאק. החמוצים הם בעצם הדובדבנים, שמכילים יותר ערכים תזונתיים ואפילו יותר סוכר, והזנים המתוקים נקראים גודגדן".
עוד סיפרה רוזמן: "שאלתי לגבי המחיר, ומסתבר שישראל היא לא אזור אידאלי לגידול – צריך אזור יותר קר על הרים יותר גבוהים, ואז בישראל יש יבול יותר נמוך והגידול לא פשוט. הדובדבן צריך הרבה כוח אדם לאריזה וקטיף וזה גם מייקר את העניין. בעיה נוספת בישראל היא שלדובדבן חיי מדף קצרים – מהרגע שקוטפים אפשר לשמר אותו שבועות ספורים ואז העונה מאוד קצרה".