מה יותר דיאטטי - דלעת או דלורית? | מאיה רוזמן מנפצת את המיתוס

ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס בתוכניתה לשאלה - מה ההבדל התזונתי בין דלעת לדלורית, ושיתפה בהמלצותיה | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
דלורית ופלחי דלעת
דלורית ופלחי דלעת | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

עוד אמרה רוזמן, כי "הדלעת גם עשירה מאוד בברזל. במנת דלעת יש ברזל ממש כמו בחזה עוף. אנשים שעוברים לצמחונות או טבעונות ונמצאים בסיכון לאנמיה עקב מחסור בברזל בתזונה שלהם – שימו לב לכך". בנוסף ציינה, כי "הדלעת מכילה גם כ-20 קלוריות למאה גרם וזה ממש ממש מעט".

דלעת
דלעת | צילום: אינגאימג'
דלורית
דלורית | צילום: אינגאימג'

על הדלורית אמרה המומחית, כי היא "מכילה אפילו יותר ויטמין A מאשר בדלעת, אבל למרות שהשם שלה 'דלורית' מזכיר את המילה 'קלורית' והרבה חושבים שזה יותר דיאטטי - אז ההפך, יש בה טיפונת יותר פחמימות וסוכר וגם כפול קלוריות – בערך 40 למאה גרם. לא שזה הרבה... זה עדיין נחשב לירקות חופשי במסגרת הדיאטה, אבל זה נתון שמפתיע רבים ולכן הוספתי אותו. אולי בגלל זה הדלורית גם פחות מיימית ומזכירה יותר פחמימות לרבים מאיתנו".

תגיות:
דלעת
/
דלורית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף