חלבון הוא אחד משלושת אבות המזון, ויש שיגידו שהחשוב מביניהם. בשונה מאבות המזון הנותרים: פחמימות, שנאגרות כגליקוגן בכבד ובשרירים, ושומן שנאגר בתאי שומן, חלבון לא נאגר בגופנו ולכן יש להקפיד על צריכה מספקת קבועה ורציפה שלו לאורך היום, כדי לאפשר לגופנו תפקוד מיטבי. אך כמה חלבון צריך לצרוך ביום? וכיצד כדאי לצרוך אותו? ולמי מיועדים חטיפי ומעדני החלבון למיניהם?
לילו בוכניק הינו דיאטן קליני וספורט בעל תואר שני בתזונה והתנהגות מטעם אוניברסיטת חיפה, בעל תואר B.Sc במדעי המזון ובוגר בית הספר למאמנים ומדריכים במכון וינגייט. כיום בעל קליניקה פרטית, פועל כתזונאי מועדון הכדורגל מכבי נתניה, מרצה בתחום התזונה והמזון ומשמש כיועץ בתעשיית המזון. תמר ידין היא דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף. ביחד הם משיבים לכל השאלות.