הדובדבן שבקצפת: כל מה שבריא בפרי האדמדם | ד"ר מאיה רוזמן

מה מייחד את הדובדבנים לעומת פירות אחרים? שיחה עם החקלאי עמוס כהן על אחד הפירות האהובים והבריאים של העונה, בעל האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
דובדבנים
דובדבנים | צילום: אינג'אימג'

הצבע האדום העז שלהם זה בעצם נוגדי חמצון חשובים ביניהם גם הפוליפנולים שמפחיתים סיכון להסתיידות עורקים ומחלות לב, וכן מפחיתים סיכון לסרטן.

עוד משהו שמיוחד מאוד בדובדבנים לעומת פירות אחרים – האינדקס הגליקמי שלהם הוא הנמוך ביותר.

כלומר, למרות אחוז הסוכר הנמוך בהם, ספיגת הסוכר אל הדם היא האיטית ביותר ולפיכך הם הכי מתאימים לשילוב בתזונה בזמן סוכרת או טרום סוכרת.

תגיות:
פירות
/
דובדבנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף