יש המשתמשים בגמילה מגלוטן כשיטה לירידה במשקל כי מי שמפסיק לאכול עוגות, מאפים, לחמים, פסטות, עוגיות, בורקס ושאר פחמימות משמינות חוסך המון קלוריות מיותרות.
אבל השיטה לא בהכרח תורמת לירידה במשקל, אפשר להגיע לצריכת קלוריות גבוהה מאוד גם ללא גלוטן, אם אוכלים הרבה פירות יבשים ואגוזים, ותפוחי אדמה. על אחת כמה וכמה האנשים שמתחכמים וקונים מהמדפים של חולי הצליאק פסטה ללא גלוטן, וופלים ללא גלוטן ולחם ללא גלוטן – צריך לדעת שבכל אלו יותר קלוריות מן המוצרים הרגילים כי הם יותר כבדים ודחוסים, ובטח שלא תורמים לירידה במשקל.
אין בעיה להרכיב תפריט מאוזן ואפילו בריא יותר ללא קמח לבן או אפילו מלא. לחם וחיטה הם לא מרכיב הכרחי בתזונה שלנו, ויש הרבה תחליפים יותר בריאים. אני אפילו בעד לוותר על קמח לבן וסוכר לבן, אבל בלי שום קשר לגלוטן.