בענבים כמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון מדהימים שנקראים פוליפנולים והם אלו שמקנים ליינות את היתרונות הבריאותיים שלהם. הם מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון להסתיידות עורקים באופן משמעותי ביותר.
נוגדי חמצון אלו נמצאים בכמות גדולה יותר בענבים אדומים/סגולים, וזה יתרון שלהם לעומת ענבים ירוקים. והנה עוד הפתעה - הכמות שלהם גדלה ככל שיש יותר שמש ישירה – ובגלל זה בענבים הישראלים יש אפילו יותר נוגדי חמצון חשובים מאשר בענבים מספרד או איטליה.
כמובן שנוגדי החמצון בענבים הם אותם נוגדי חמצון כמו שיש ביין. היתרון של הענבים הוא שיש בהם סיבים תזונתיים שתורמים לבריאות שלנו בפני עצמם ומונעים גם מחלות מעיים.
לדבריו, אין הבדל בין ענבים לבין פירות וירקות אחרים, ולא רק זה – לא מרססים ענבים כשהם בשלים או לקראת הבשלה אלא בשלב מוקדם יותר ועד שהם מגיעים אלינו רוב החומרים האלו כבר התפרקו.
לפי צבע הגבעול עליו נמצאים הענבים, אם זה ירוק אז זה טרי, אם הגבעולים האלו חומים או יבשים – הענבים פחות טריים וערכם התזונתי נמוך יותר, ברוב המקרים זה גם אומר שהם מיובאים ולא ישראלים.