ומה באשר לסוכר שמכיל התפוח? ובכן, לפחות לפי הטבלאות, התשובה היא שאין הבדל משמעותי בכמות הסוכר בין התפוחים בצבעים השונים. המתיקות שאנו חשים תלויה בגורמים רבים ולא רק באחוז הסוכר. גם בבצל למשל יש סוכר אבל לא מרגישים אותו עקב החריפות שלו, ורק לאחר שאופים בצל וחומרי הטעם החריפים מתפרקים, מרגישים שהבצל קצת מתקתק.
בתפוחים השונים יש 9-10% סוכר, כלומר מספר הקלוריות בתפוחים תלוי אך ורק בגודל התפוח, ולא בצבעו. תפוח בינוני עד גדול מכיל כ־100 קלוריות, ונחשב כנשנוש ביניים בזמן דיאטה.
בהמשך שוחחה ד"ר רוזמן עם עמוס לוין, מגדל תפוחים, ושמעה עוד על סגולותיו הנהדרות.