לא רק לראש השנה: הגיע הזמן שתוסיפו תפוח לתפריט היומי שלכם - זו הסיבה | ד"ר מאיה רוזמן

תפוח הוא חלק בלתי נפרד מראש השנה. אך מעבר למנהגי החג, תפוחים הם אופציה טובה ובריאה גם מבלי לטבול אותם בדבש כמיטב המסורת. במהלך התוכנית, ד"ר מאיה רוזמן שיתפה בפרטים נוספים אודות הרכבם התזונתי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תפוחים
תפוחים | צילום: אורן פיקסלר, פלאש 90
2
גלריה
תפוחים
תפוחים | צילום: אינגאימג'

ומה באשר לסוכר שמכיל התפוח? ובכן, לפחות לפי הטבלאות, התשובה היא שאין הבדל משמעותי בכמות הסוכר בין התפוחים בצבעים השונים. המתיקות שאנו חשים תלויה בגורמים רבים ולא רק באחוז הסוכר. גם בבצל למשל יש סוכר אבל לא מרגישים אותו עקב החריפות שלו, ורק לאחר שאופים בצל וחומרי הטעם החריפים מתפרקים, מרגישים שהבצל קצת מתקתק.

בתפוחים השונים יש 9-10% סוכר, כלומר מספר הקלוריות בתפוחים תלוי אך ורק בגודל התפוח, ולא בצבעו. תפוח בינוני עד גדול מכיל כ־100 קלוריות, ונחשב כנשנוש ביניים בזמן דיאטה.

בהמשך שוחחה ד"ר רוזמן עם עמוס לוין, מגדל תפוחים, ושמעה עוד על סגולותיו הנהדרות.

תגיות:
ויטמינים
/
בריאות
/
תפוחים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף