כל עוד התפריט הוא ברובו אוכל בריא ומזין, אין בעיה שנשנוש או שניים במשך היום יחשבו למאכלים פחות בריאים, ודווקא במתכון הנוכחי אם משדרגים את הקמח לקמח מלא (תופח או פשוט להוסיף לו אבקת אפיה), ובוחרים בשמן קנולה בכבישה קרה (להשיג בבתי טבע) - אז גם מבחינה בריאותית המתכון הולך.
נכון, יש בזה סוכר, אבל אין צורך להחליף לממתיק מלאכותי. אם מחלקים את כל הסוכר בעוגה למספר הפרוסות מגלים שבפרוסת עוגה אחת יש פחות מכפית וחצי סוכר. אם זה הסוכר היחיד שצורכים במשך היום אז זה באמת בסדר גמור.
מה עם האינדקס הגליקמי לסוכרתיים? גם במקרה זה, כפית הסוכר מתעכלת יחד עם קמח מלא (פחמימה מורכבת), שמן איכותי, וביצים (חלבון) שכל אלו מעכבים את קצת ספיגת הסוכר ומפחיתים את האינדקס הגליקמי בצורה משמעותית.