כתמים שחורים בבננה: האם זה מזיק או טוב לנו? ד״ר מאיה רוזמן

כתמים שחורים על קליפת הבננה מעוררים לעתים חשש בקרב צרכנים. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה את תהליך ההבשלה הטבעי של הבננה, מתי היא ראויה לאכילה ואילו שינויים מתרחשים בפרי במהלך הבשלתו - ומה היתרונות?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בננה, בננות
בננה, בננות | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

האם מותר לאכול בננה בשלה מדי? המאזין בתכנית הרדיו של ד״ר מאיה רוזמן תהה האם בננה שיש על הקליפה שלה כתמים שחורים עדיין ראויה לאכילה. והתשובה? אין שום בעיה לאכול בננה בשלה מדי, אם כבר ההיפך – בננה שאינה מספיק בשלה ושקשה לקלפה, העמילנים בה עדיין לא הפכו לסוכרים, והיא קשה יותר לעיכול בגוף.

בננה שבשלה ביתר משנה במעט את המרקם שלה ורכה יותר, אך בריאותית הערך שלה נשמר במלואו. כתמים שחורים על קליפת הבננה הם תוצאה טבעית של תהליך ההבשלה. במהלך ההבשלה, העמילן שבבננה מתפרק לסוכרים פשוטים, מה שהופך את הפרי למתוק ורך יותר. הכתמים השחורים מעידים על כך שהבננה הגיעה לשיא הבשלתה, ולעיתים אף מעבר לכך.

כתמים שחורים בבננה - זה טוב או רע?
כתמים שחורים בבננה - זה טוב או רע? | צילום: אינג'אימג'

מחקר שפורסם בכתב העת "Postharvest Biology and Technology" בדק את השינויים הכימיים והפיזיקליים המתרחשים בבננות במהלך ההבשלה, החוקרים מצאו כי הופעת הכתמים השחורים על הקליפה קשורה לעלייה בתכולת הסוכרים בפרי ולריכוך המרקם, מה שהופך את הבננה למתוקה יותר.  רק לשים לב -שבשלב זה, הבננה רגישה יותר לזיהומים מיקרוביאליים. בננות שהפכו לבשלות מדי? פורסים, שמים בקופסה ושומרים במקפיא. זה נשמר אפילו 3 שנים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
בננה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף