עוגת גזר אולי נשמעת בריאה בזכות השם שלה, אבל במציאות זה לא בהכרח המצב. אמנם הגזר תורם מעט ויטמינים, סיבים ומינרלים, אך תכולת הסוכר והשומן בעוגה לרוב מאפילה על יתרונות אלה. ברוב המתכונים, עוגת גזר מכילה כמויות גדולות של סוכר, שמן ולעיתים קרובות גם קרם עתיר שומן מעל. חשוב לזכור שעוגה היא עדיין עוגה, גם אם יש בה ירק.
מי שמחפש גרסה בריאה יותר יכול להפחית את כמות הסוכר והשמן במתכון או להשתמש בתחליפים. בשורה התחתונה, עוגת גזר אינה בהכרח מזון בריאות, אך יכולה להשתלב בתפריט בצורה מאוזנת ומדודה.
אפשר לפזר אגוזי מלך מעל העוגה אחרי כמה דקות אפיה (כדי שלא ישקעו למטה לא שמים בבלילה). אפשר להקרים עם גבינת שמנת לקראת סוף האפיה אם רוצים. התוספות הן כמובן עוד קלוריות.