מה זה בכלל כוסמין? מדובר בדגן, סוג של חיטה, שנחשב לחיטה עתיקה, או כמו שיש מי שקוראים לה "אם כל החיטות". נכון, זה נשמע טוב אם היא עתיקה, אבל צריך לשים לב שאין לה שום יתרון בריאותי בהשוואה לסוגי חיטה אחרים, לפחות לא במסגרת הקריטריונים שאנחנו מחפשים לשיפור הבריאות שלנו.
האם יש בה פחות גלוטן? כן, אבל במידה ממש קטנה. זה לא הופך אותה ליותר בריאה, וזה לא הופך אותה למתאימה לתזונה של צליאקים או רגישים לגלוטן בשום אופן. ההיפך, יש מי שיגידו שפחות גלוטן זה אומר התפחה פחות טובה של הלחם.
האם יש בה יותר חלבון זמין לגוף? שוב, כן, אבל במידה קטנה. והאם זה משנה משהו? לא ממש. את החלבון של החיטה לא סופרים ממילא, הוא לא חלבון שמתאים לבניית שרירים.
האם יש בה יותר סיבים תזונתיים או יותר ויטמינים? פה התשובה על הכל היא - לא. אין בה יותר מאלו, ולכן היא לא יותר מתאימה בסוכרת או למי שרוצה לשפר את הבריאות.
האם היא יותר מתאימה בזמן סוכרת? לא, על פי מחקרים שסקרו את השפעת הכוסמין על רמות הסוכר בדם, וכן על התגובה הגליקמית או הפרשת אינסולין, חיטת הכוסמין אינה עדיפה על חיטה מקמח רגיל. מה שחשוב הוא שיהיה קמח מלא, וזה לא משנה אם זה קמח חיטה "רגיל" מלא או קמח כוסמין מלא. זה הגורם העיקרי שמשפיע. אז מה כל ההייפ סביב החיטה הזו? לא ברור, טרנד שמטעה הרבה אנשים.
לסיום, אם אתם רוצים ללמוד עוד על כוסמין, לקבל עוד הסברים ולקרוא על מחקרים מעניינים בתחום, אני מזמינה אתכם לניוזלטר החדש שלי.