כבר שנים רבות יש ויכוחים בעניין כמה ביצים בשבוע מותר לאכול. למרות שהתיאוריות משתנות, והיום כבר יודעים על כך שמחלות לב הן לא בהכרח תוצאה ישירה של צריכת ביצים, צריך לזכור:
יש בביצה יתרונות שחבל להפסיד אותם. החלבונים בביצה מדורגים במקום הראשון מכל המזונות מבחינת האיכות וההתאמה שלהם לבניית השרירים שלנו, למערכת החיסון, ואפילו למניעת נשירת שיער. הרכב החלבונים בביצה יותר טוב גם מבשר , דגים או מוצרי חלב.
מחקר מ-The British Medical Journal (BMJ) מצא כי צריכה של עד 1 ביצה ביום לא הייתה קשורה לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם אצל רוב האנשים הבריאים.
לסיכום, אין המלצה גורפת למקסימום יומי, אך מחקרים מציעים כי עד 7 ביצים בשבוע בטוחות עבור רוב האנשים.
מאחר שבמקרה שהעלתה המאזינה בתכנית הרדיו יש צריכה גבוהה של מקורות חלבון מן החי במשך היום, כמו סטייקים, גבינות צהובות בכמות גדולה, ועוד –המלצתי למאזין לצרוך לא יותר מ-2 ביצים ליום ולהוסיף עוד 4 חלבוני ביצה (החלק הלבן) – וכך ישאר על אותה כמות חלבון, ללא תוספת של שומן רווי או כולסטרול לתפריט.